Undersøgelse slår fast: Ingeniører i chok når de rammer arbejdsmarkedet

Der er er en kløft mellem ingeniørstudiet og arbejdslivet. Det kommer som en overraskelse for nyuddannede ingeniører, at andre kompetencer end de teknisk-faglige er vigtige. Se grafik, der illustrerer kløften.

21. feb 2018

Ekspert: En fejl plager de fleste ledere

Chefer med lutter gode intentio­ner er ofte blinde for deres egen andel i problemerne. Dermed skader de både trivsel og bundlinje, mener ledelsesrådgiver.

8. feb 2018

Implementering af it-systemer kræver mere end teknisk snilde

Teknisk viden skal suppleres med viden om organisation og ledelse. Den erkendelse fik den 28-årige civilingeniør Rasmus Steiniche efter kort tid i sit første job. Svaret var en MMT, der ligger lige til højrebenet for en ingeniør, mener han.

7. feb 2018

Diplomingeniør tog tidligt springet til projektleder

Allerede i sin praktiktid hos BAM Danmark fik diplomingeniør Christoffer André Roesen lov at prøve kræfter med jobbet som byggeleder – og fik et tilbud om job efter studiet.

20. nov 2017

Virksomhed hylder ansattes viden som vigtigste aktiv

Undervisere fra egne rækker og praksisnære eksempler er et par af elementerne i NNE’s interne kursusudbud, der tager afsæt i virksom­hedens behov for højt­specialiseret nichefaglighed.

15. nov 2017

Automationsingeniør: Kollegakurser giver svar på hverdagsproblemer

Automationsingeniør Mads Broge Richelsen får stort udbytte af NNE’s interne praksisnære kurser, men det er også nødvendigt med eksterne kurser og konferencer for at holde sig opdateret, mener han.

13. nov 2017

Intern kamp mellem afdelinger i dansk firma tabte kunder

Sælgere og folk i administrationen glemte deres fælles opgave og så sig selv som ofre for de andre – og dermed ansvarsfri. Det kostede en vigtig kunde, fortæller ledelsesrådgiver.

31. okt 2017

Hver ottende ingeniør får job, før de afslutter studiet

12,8 procent af alle IDAs studiemedlemmer får en ansættelseskontrakt, før de får et eksamensbevis. Fornuftigt af virksomhederne at hyre de unge, mener IDA.

27. okt 2017

Civilingeniør fra FLSmidth: Tæt kontakt og tillid er afgørende for distancelederen

Tæt telefonkontakt, klare mål og færre KPI’er. Det er ­vigtige byggesten for tilliden ­mellem salgschef i FLS Jens Peter Koch og medarbejderne i udlandet.

28. sep 2017

Distanceledelse: Konsulenter uden for kontoret kan true produktiviteten

Dårligt arbejdsmiljø blokerer for at yde en god indsats. Det skaber frustration – i særdeleshed, når man ikke deler adresse med chefen, og han tilmed ignorerer problemet.

27. sep 2017