Margit Henriette H. Kolfach

Kategori:

Jubilæum

Virksomhed:

Alfa Laval Kolding

Dato:

Prøvetiden førte til 25 års jubilæum

For teamleder Margit Kolfach fra Alfa Laval i Kolding

Margit Kolfach ville smadder gerne i lære som maskinarbejder, men det var ikke nemt for en pige at få en læreplads for 25 år siden. I stedet fik hun et job på prøve i produktionen hos Lavrids Knudsens Maskinfabrik, LKM A/S, i Kolding.
Det blev til mere end en prøve: Torsdag 30. november kan hun nemlig fejre 25 års jubilæum hos firmaet, som i mellemtiden har skiftet navn til Alfa Laval Kolding.
Margit Kolfach arbejder stadig i produktionen; i dag som teamleder, hvor hun sørger for at tilrettelægge arbejdet for de 16 medarbejdere i teamet, der arbejder i treholdsskift – og mangler der en medarbejder, hopper hun selv ind på skiftet.
I de 25 år er der sket meget – produkterne er ændret undervejs, og ikke mindst er en del af det hårde fysiske arbejde overtaget af robotter:
- De er lidt hurtigere end vi er, siger Margit Kolfach med et smil, og føjer til, at medarbejderne skal forberede produktionen og »fylde robotten op« samt tjekke, at resultatet er i orden.
Hos Alfa Laval er det ikke et spørgsmål om valg mellem robotter og medarbejdere: - Det er et samspil – og vi skal have forståelse for robottens begrænsninger, bemærker hun.

Tager kegler i fritiden
Margit Kolfach er også med til at arrangere den årlige udflugt for to afdelinger, der prøver aktiviteter som eksempelvis golf, gokart og kegler.
Kegler var også én af de første sociale aktiviteter hun mødte på fabrikken, der tidligere havde et firmahold i en kegleturnering. Hun blev så bidt af det, at hun nu har spillet kegler i Kegleklubben Skjold i Kolding i 23 år, hvor hun også er ungdomstræner:
- Det er det sociale, som trækker – og så er jeg også lidt konkurrencemennesker, siger hun og tilføjer, at det irriterer hende, at hun bliver slået af datteren, som blev introduceret til spillet som otteårig.