Klaus Krogh

Kategori:

Jubilæum

Virksomhed:

Alfa Laval Kolding A/S

Dato:

Det er lillebroderens skyld, at specialarbejder Klaus Krogh tirsdag d. 6. marts kan fejre 40 års ansættelse hos Alfa Laval i Kolding – eller Lavrits Knudsens Maskinfabrik, LKM, som det hed dengang.

- Dengang skulle man enten spille håndbold eller fodbold eller have familie ansat for at blive ansat. Og jeg kunne hverken spille håndbold eller fodbold – men min lillebror var i lære som maskinarbejder, fortæller Klaus Krogh med et smil.

Han føjer til, at der var rift om at blive ansat, for allerede dengang var løn og forhold gode. Han var i 20 år som sikkerhedsrepræsentant selv med til at gøre forholdene gode – og ikke blot på fabrikken på Albuen 31 i Kolding. På et tidspunkt skulle hans arbejde flyttes til Indien, og han blev sendt til Indien for at oplære de indiske kolleger:

- Der tales ofte dårligt om outsourcing, men det var en succeshistorie, fortæller han.

Dels blev alle 40 berørte medarbejdere omflyttet til andre opgaver i Kolding, dels fik han sat fokus på arbejdsmiljø i Indien:

- Fabrikken i Indien kører nu efter samme standarder, som vi gør i Skandinavien – det er ikke normalt i Indien, men det siger også noget om Alfa Laval, bemærker han med stolthed. Indsatsen førte desuden til, at han blev hædret med SID’s miljøpris.

Da han i 1978 blev ansat i LKM lå fabrikken på havnen i Kolding; kun et snørekast fra vandet, og medarbejderne startede faktisk en fiskeklub, som stadig eksisterer med Klaus Krogh som flittig lystfisker. Og selv om hverken fod- eller håndbold var hans force, så er en anden interesse bold: Godt nok de lidt tungere bowlingkugler, som han triller på firmaets hold.

Og sammen med hustruen spadserer han gerne og hyppigt en tur omkring hjemmet i Seest eller rejser til udlandet på ferie.