John Erland Østergaard

Kategori:

Rund dag

Virksomhed:

Blue Ocean Robotics

Dato:

John Erland Østergaard, Co-CEO i Blue Ocean Robotics, fylder 50 år den 8. Juli 2017. Kollegaer og samarbejdspartnere fra nær og fjern ønsker John et stort tillykke med fødselsdagen og et ønske om, at han bevarer et ihærdigt engagement i udviklingen af markedsparate robotter, selvom han runder et skarpt hjørne.

​Foruden en karriere i det private erhvervsliv som projektleder dels hos Grundfos og dels hos NKT-Research og Innovation, startede John allerede tidligt i karrieren som entreprenør med flere startup virksomheder indenfor fotonik, bl.a. virksomheden Alight Technologies.

I mange år har John​ også​ slået sine folder på Syddansk Universit​et​, både som studerende og efterfølgende som Ph.D. i Fysik, Elektroteknologi og Computer Science, hvortil han efterfølgende har haft en central rolle i formningen af fremtidens elektroingeniører, som ​institutdirektør, leder af TEK-Momentum, og professor i ​8​ år ​på​ det Tekniske Fakultet. Det var her han mødte​ sine​ ​forretnings​partner​e​ i Blue Ocean Robotics, Claus​ Risager​ og Rune K.​ Larsen​,​ først som studerende og senere bl.a. igennem hans engagement i RoboCluster ​og som bestyrelsesmedlem hos Scape Technologies A/S.

​Partnerskredsen i Blue Ocean Robotics har siden 2013 dedikeret ​deres​ karriere til udvikling og markedsintroduktion af innovative markedsparate robotter der forbedrer arbejdsmiljøet, livskvaliteten og produktiviteten. Robotterne bliver udviklet i nært samarbejde med private og offentlige partnere, hvortil John tager en central rolle i både relationsskabelsen og projektstyringen. Den unge virksomhed har udviklet sig markant siden stiftelsen og tæller i dag ​ca. 110.