Johanne Olsen

Kategori:

Jubilæum

Virksomhed:

Alfa Laval Aalborg A/S

Dato:

40 års jubilaren sendte aldrig en ansøgning

Johanne Olsen har 1. juli jubilæum hos Alfa Laval i Aalborg

- Jeg har aldrig sendt en ansøgning: Jeg var i praktik som led i uddannelsen til teknisk assistent og »Kig forbi!«, sagde chefen, og så var jeg ansat. Så det var helt tilfældigt!

Ordene kommer fra Johanne Olsen fra Aalborg, som søndag 1. juli kan fejre 40 års jubilæum hos Alfa Laval i Aalborg. Da hun var i praktik hed firmaet Aalborg Værft og siden skiftede det navn til først Aalborg Boilers så Alfa Laval Aalborg.

Men for Johanne Olsen har den røde tråd i alle årene været en arbejdsplads, hvor der er plads til forskelligheden, hvor der er et stort socialt engagement og i det hele taget gode forhold.
I værftets tid var der 3.500 ansatte, og selv om der »kun« er 400 i dag, hvor der ikke længere bygges skibe, så er det stadig en stor arbejdsplads.

- Der er en rigtig god tone og ånd, siger hun.

Hun fortæller, at det var en eftertragtet arbejdsplads at komme i praktik i eller bliver lærling i, fordi en uddannelsesafdeling sørgede for en grundig oplæring hvor eleverne fik lov at lave rigtigt arbejde.

Hun har i dag titel af kvalitetskoordinator og der er stor fokus på kvaliteten af produkterne, som bl.a. omfatter kedler, brændere og varmevekslere til skibe og industrier verden over.

Johanne Olsen bruger en del af fritiden i kolonihaven sammen med sin mand:

- Vi blev gift samme år, som jeg blev ansat. Og min chef sagde: »Så skal vi have dit navneskilt skiftet!« - men jeg svarede: »Nej, for min mand hedder også Olsen«. Hvortil chefen svarede: »Så sparer værftet de penge!«, erindrer hun med et smil.