Jørgen Winther Rasmussen

Kategori:

Jubilæum

Virksomhed:

Alfa Laval Aalborg A/S

Dato:

40 års jubilar med kufferten i hånden

Jørgen Winther Rasmussen fra Alfa Laval Aalborg har besøgt 89 lande og rejst i sammenlagt 19 år

Kufferten har været fast følgesvend for Jørgen Winther Rasmussen fra Blokhus: 23. maj kan han fejre 40 års jubilæum hos Alfa Laval Aalborg – og 6.928 dage eller omkring 19 år – har han nemlig været på farten verden rundt. 89 lande er det blevet til!
- Nogle har spurgt om ikke det er kedeligt at have det samme job i så mange år, men der har ikke været to dage, som har været ens, siger han, og mindes et par af yderpunkterne, som da han blev holdt op af soldater med maskinpistol eller måtte vente seks timer i 40 graders varme på at myndighederne slap ham i land fra et skib – eller da et krydstogtskib fik besøg af de 78 finalister i Miss Universe.

Alle dage har han som Service Engineer taget sig af installation og service af kedler på primært skibe, men også kraftværker og fabrikker. Da han blev ansat, hed firmaet Aalborg Værft og senere Aalborg Boilers såvel som et par andre navne undervejs, men de sidste mange år har det heddet Alfa Laval Aalborg.

Som maskinmester sejlede Jørgen Winther Rasmussen fire til seks måneder ad gangen med Mærsk, men da aalborgenseren blev gift og fik børn, søgte han i land – om end med mange rejsedage. Uopfordret søgte han et job hos Aalborg Værft – og er så blevet hængende.

Engang i 1980’erne boede han på hotel med stjernespillerne fra Bayern München og da han kom, hjem klagede nevøerne sig over, at han ikke havde fået autografer, når nu han havde snakket med flere af dem. Så da han i 1990’erne boede på hotel med Juventus stjernehold, sikrede han sig alle spillernes autografer – og da han i en lufthavn stødte ind i bokseren Muhammad Ali, fik han også en autograf …

Trods de mange rejser, holder han fortsat af at rejse, og da han og fruen var på krydstog for et par måneder siden, havde han hjemmefra undersøgt, hvor skibet var bygget og hvilken motor der var i – og han fik også en rundvisning af maskinchefen.

En del af fritiden bruger han på landevejene som medlem af Aalborg Atletik & Motion. Det bliver til op mod 200 kilometer om måneden og det er blevet til syv maratonløb:
- Jeg har en plan: 10-50-70 inden for fem dage, siger han med et smil.
Bag dét gemme sig, at han til november stiller op i sit 10. ½-maraton i år – og det er nummer 50 i alt. Og fem dage senere fylder han 70 år, og går så på pension.

40 års jubilæet markeres tirsdag 23. maj kl. 13 hos Alfa Laval Aalborg, Gasværksvej 40, 9000 Aalborg.

Om Alfa Laval
Alfa Laval er en førende global leverandør af specialiserede produkter og engineering-løsninger baseret på virksomhedens kerneteknologier inden for varmeoverførsel, separation og væskebehandling.
Selskabets udstyr, systemer og serviceydelser er dedikeret til at hjælpe kunder med optimering af deres processer. Løsningerne hjælper dem til at varme, køle, separere og transportere produkter i industrier der fremstiller føde- og drikkevarer, kemikalier og petrokemikalier, medicinalvarer, stivelser, sukker og ætanol.
Alfa Lavals produkter anvendes også på kraftværker, ombord på skibe, i maskinteknisk industri, olie og gas samt mineindustrien og til spildevandsbehandling, samt til klimavenlige- og køleløsninger.
Alfa Lavals verdensomspændende organisation arbejder tæt sammen med kunder i næsten 100 lande om at fremme deres globale tilstedeværelse. Alfa Laval er noteret på Nasdaq OMX, og opnåede i 2016 en omsætning på flere 25 milliarder kr. Selskabet har ca. 17.300 ansatte verden over.
I Danmark har Alfa Laval en omsætning på knapt 4,6 milliarder kr., og har ca. 1.800 ansatte, der beskæftiger sig med forskning, produktudvikling, produktion, service, administration og salg. Alfa Lavals danske kunder findes inden for biotek, lægemidler, energi, rensning, levnedsmidler og søfart.