Jens Christiansen

Kategori:

Jubilæum

Virksomhed:

Alfa Laval Aalborg A/S

Dato:

40 års jubilæum: Jens Christiansen

Jens Christiansen: Én af de sjældne 40 års jubilarer

Arbejdspladsen har været den samme, men firmaet i Aalborg har skiftet navn flere gange

Andre skifter arbejdsplads – men ikke Jens Christiansen! Han har arbejdet det samme sted i 40 år, men til gengæld har firmanavn skiftet en håndfuld gange!
D. 1. august kan han fejre 40 års jubilæum hos Alfa Laval i Aalborg – og i årenes løb har det bl.a. heddet Aalborg Boilers og Aalborg Industries. Da han trådte ind i lokalerne i 1977, var navnet Aalborg Værft.
- Det var og er stadig en rigtig god arbejdsplads. Der har altid været nye ting at tage sig af; Der kommer hele tiden noget spændende til, så man kan ikke sige, at man har holdt fast i det gamle, forklarer han som grunden til, at han har holdt fast i samme arbejdsplads, og nu hører til de efterhånden få, som kan fejre 40 års jubilæum.

Dengang der var der 4.000 på værftet
Jens Christiansen kom i lære som maskinarbejder på Aalborg Værft i de tider, hvor 10-12 lærlinge startede om året, og der var omkring 4.000 medarbejdere. Han fortæller, at det var et eftertragtet lærested, hvor lærlingene virkelig lærte noget, og altid hørte til de bedste på teknisk skole.
Arbejdet dengang bestod typisk af at stå ved en drejebænk, og lave dele til skibe. Han fik på et tidspunkt tilbudt et job i værftets nystartede vedligeholdelsesafdeling i Kedelsmedien, på den modsatte side af gaden:
- Du kan altid komme tilbage, hvis ikke det er noget, sagde hans mester på værftet, som imidlertid lukkede få år efter.
Jens Christiansen var meget glad for sit nye arbejde, som hele tiden har ændret sig. I starten var det især store kedler til skibe og industri, der blev produceret. I dag fremstiller Alfa Laval typisk røg- og vandrensningsanlæg til hele verden. I vedligeholdelsesafdelingen sørger Jens Christiansen og hans fem kolleger for, at maskiner, bygninger og lager hele tiden fungerer, og han kender hele matriklen særdeles godt:
- Der er altid noget at lave, så man får jo gået nogle kilometer i løbet af dagen. Der går nogle sko til …
I fritiden er der mere rolige sysler, der ikke slider så meget på skoene, men alle handler om fødevarer: Jens Christiansen går nemlig sammen med konen til thaimadlavning, er ivrig lystfisker, og går også meget op i haven og ikke mindst drivhuset.
- Jeg har en lille konkurrence med kolleger om, hvem der får den største agurk, de første kartofler osv., siger han med et smil.

Om Alfa Laval
Alfa Laval er en førende global leverandør af specialiserede produkter og engineering-løsninger baseret på virksomhedens kerneteknologier inden for varmeoverførsel, separation og væskebehandling.
Selskabets udstyr, systemer og serviceydelser er dedikeret til at hjælpe kunder med optimering af deres processer. Løsningerne hjælper dem til at varme, køle, separere og transportere produkter i industrier der fremstiller føde- og drikkevarer, kemikalier og petrokemikalier, medicinalvarer, stivelser, sukker og ætanol.
Alfa Lavals produkter anvendes også på kraftværker, ombord på skibe, i maskinteknisk industri, olie og gas samt mineindustrien og til spildevandsbehandling, samt til klimavenlige- og køleløsninger.
Alfa Lavals verdensomspændende organisation arbejder tæt sammen med kunder i næsten 100 lande om at fremme deres globale tilstedeværelse. Alfa Laval er noteret på Nasdaq OMX, og opnåede i 2016 en omsætning på flere 25 milliarder kr. Selskabet har ca. 17.300 ansatte verden over.
I Danmark har Alfa Laval en omsætning på knapt 4,6 milliarder kr., og har ca. 1.800 ansatte, der beskæftiger sig med forskning, produktudvikling, produktion, service, administration og salg. Alfa Lavals danske kunder findes inden for biotek, lægemidler, energi, rensning, levnedsmidler og søfart.