Henrik Jørgensen

Kategori:

Jubilæum

Virksomhed:

Alfa Laval Nordic A/S

Dato:

40 års jubilæum: Han kom rundt i verden

Henrik Anton Jørgensen har 21. februar været ansat hos Alfa Laval Nordic i Søborg i 40 år

Maskinarbejderen var just blevet færdig som soldat, og ville gerne have et job, hvor han kom rundt i Danmark og andre dele af verden.

Dét fik han – og 21. februar er det 40 år siden, at Henrik Anton Jørgensen blev ansat i Alfa Laval. De første 25 år bragte ham rundt som montør/servicetekniker, og dét at have stået med de praktiske opgaver ude hos kunderne har givet ham en stor ballast ved skrivebordet, hvor han i forskellige funktioner har haft ansvar for at styre teknikerne.

- Jeg ved, hvad det drejer sig om derude, og det synes jeg selv har været min styrke, siger han.

Arbejdspladsen er Alfa Laval Nordic i Søborg ved København, og i dag er hans titel Commissioning Manager. Arbejdet består i at sørge for, at de rigtige medarbejdere med de rigtige kompetencer er på plads på det rigtige tidspunkt, når nye anlæg skal startes op; primært i Norden, mens også over hele kloden for nordiske kunder.

Det er meget vidtspændende produkter og anlæg: Fra centrifuger til fødevareindustrien og rensningsanlæg over ballastanlæg, der sikrer, at skibe ikke tømmer ballastvand ud i havet med mikroorganismer, som ikke hører hjemme i den del af verden, til anlæg, der renser skibes udstødning eller genanvender varme:

- Fælles for vores produkter er, at de velegnede til miljøforebyggelse og de er energibesparende, siger Henrik Jørgensen.

Hans fritid går bestemt ikke med energibesparende ting: Haven i Bagsværd bliver passet og så betyder motion meget for ham:

- De sidste op mod 30 år har jeg løbet rundt om Bagsværd Sø, så jeg kender turen godt. Men der er altid noget at se på, og det veksler med årstiden og vejret, bemærker han.