Helle Petersen

Kategori:

Udnævnelse

Virksomhed:

Genau & More

Dato:

Genau & More opruster: Ny direktør i ledelsen

Det førende danske compliance-hus Genau & More, som også er kåret som Børsen Gazelle, udvider nu direktionen, som et led i en ambitiøs vækststrategi. En ny direktør for HR og Kommunikation skal være med til at geare organisationen til at kunne følge med en stigende efterspørgsel fra danske og internationale klienter fra life science branchen. Og det er et særdeles stærkt fagligt kort – med et tungt branchekendskab - som det aarhusianske konsulenthus nu spiller ud.

Valget er faldet på Helle Petersen, der med dette job vender tilbage til ledelsesgerningen efter en årrække som forsker og selvstændig konsulent med speciale i ledelse og forandringsprocesser, kommunikationsstrategi og rollen som rådgiver. Helle Petersen har tidligere været erhvervsforsker og leder i Novo Nordisk, forskningsgruppeleder og lektor i arbejds- og organisationspsykologi på Roskilde Universitet. Hun er bestyrelsesmedlem i Dansk Selskab for Kommunikation i Sundhedsvæsenet, foredragsholder og forfatter til en række bøger og artikler om kommunikation på hospitaler, kvalitetsudvikling af kommunikationskultur og forandringsprocesser.

”Vi vokser meget kraftigt i disse år i Genau & More. Mange klienter henvender sig og har brug for hjælp inden for bl.a. IT og Automation. Det første træk med vores nye vækststrategi er en ansættelse inden for HR og Kommunikation for at imødekomme vores ambition om at have en stærk kerne at vokse på. Vi skal nu have bragt virksomheden til et nyt niveau ved at udvide topledelsen med en meget erfaren kapacitet, der kender vores udfordringer og marked og kan navigere i det landskab”, udtaler administrerende direktør, Henrik Johanning, og fortsætter:

”Med ansættelsen af Helle Petersen får vi en stærk konsulent og leder i sit felt, der er meget anerkendt for sit arbejde og fagligt meget dygtig. Helle er både eksekverende og leverende, og det både selvstændigt og i teams. Det er afgørende værdier og kvalifikationer for os, og Helle bliver en vigtig kraft for topledelse og bestyrelse”.

Helle Petersen får bl.a. ansvar for rekruttering, medarbejder- og ledelsesudvikling, kommunikationsstrategi, branding og CSR.

"Et troværdigt omdømme starter indefra. Når vores medarbejdere oplever en ledelse med en inspirerende vision, bliver lyttet til og udfordret både fagligt og personligt, så går de ud og leverer endnu bedre rådgivning hos klienterne. Medarbejderne er vores vigtigste aktiv og ambassadører både for vores rådgivning og konsulentydelser og for Genau & More som arbejdsplads. Min opgave er at udvikle de organisatoriske rammer for at nuværende og kommende kolleger trives og hele tiden udvikler sig individuelt og som team”, lyder der fra Helle Petersen

Helle Petersens forskning har bl.a. handlet om ”den effektive rådgiver” og kortlægningen af det faglige og personlige DNA, som de allerbedste konsulenter indeholder. Den viden kommer i spil i det nye job:

”Når man har højtuddannede specialister ansat, kan man regne med at det faglige fundament er i top. Men rollen som konsulent kræver mere end faglig ekspertise. Man skal være god til at sætte sig ind i klientens behov og skabe tillid i relationen. Man skal være nærværende i hvert eneste møde og engageret i hver eneste opgave, og det kan kun komme indefra via et personligt overskud, hvis det skal være troværdigt på den lange bane. Vi er selvfølgelig forskellige som mennesker, men der skal være en ensartet høj kvalitet i måden vi er konsulenter på.”, udtaler Helle Petersen.

Genau & More arbejder inden for de regulerede industrier Pharma og Medicinsk udstyr, og her tilbyder Genau & More kvalitetsorienterede rådgivnings- og konsulentydelser inden for bl.a. compliance, dokumentation, validering og business performance, specielt med fokus på IT (bl.a. dataintegritet) og Automatik.