Finn Madsen

Kategori:

Jubilæum

Virksomhed:

DuPont Nutrition Biosciences

Dato:

Finn Madsen, Technical Fellow, fejrer tirsdag den 2. maj 25 års jubilæum hos DuPont Nutrition Biosciences i Brabrand. Finn Madsen er uddannet civilingeniør i kemi (Cand. Polyt.) på DTU i 1981 og arbejdede i de første år som R&D ingeniør med sojaprotein på Aarhus Oliefabrik. For 25 år siden valgte han at søge nye udfordringer og fik job i det daværende Daniscos innovationscenter i Brabrand. Her har han siden beskæftiget sig med en bred vifte af applikationer, ingredienser og levnedsmiddelsystemer, som nu DuPont – efter købet af Danisco – er involveret i. Hans afdeling, Physical Food Science med knap 20 medarbejdere samlet i Brabrand, servicerer og supporterer DuPont Nutrition & Healths afdelinger og kunder verden over. - Vores ingredienser indgår jo en særdeles bred vifte af fødevarer, hvor Danisco-produkter har en global førerposition inden for bl.a. iscreme, mejeri- og bageriprodukter, fortæller Finn Madsen. I min afdeling er vi med til at udvikle og afprøve nye løsninger, som vores produkter kan indgå i. Og da vi arbejder på tværs af de mange brancher, som koncernen leverer ingredienser til, er min afdeling involveret i en mængde forskelligartede opgaver, både internt og med kunder. Det giver os en sjov og udfordrende arbejdsdag. Kedeligt er det aldrig. Technical Fellow er en jobtitel i DuPont, der udgør det højeste trin inden for den faglige karrierevej. Finn Madsen har undervejs været på et utal af kurser, har en ”mini-MBA” fra SIMI, og har tillidshverv i form af censor på Københavns Universitet og i en periode bestyrelsesmedlem i Levnedsmiddelselskabet LEVS under IDA. Arbejdsmæssigt har undersøgelse af og initiering af nye forskningsområder og rollen som mentor og videnskabelig vejleder fyldt mere og mere. Ved siden af karrieren er han, med egne ord, en travl familiefar med to børnebørn og fem børn, hvoraf tre stadig bor hjemme i Aabyhøj.