Tune Hein ledelsestanker

Disse brandvarme teknologier er på vej til et gennembrud

Mange er død-trætte af ordet Disruption. Måske fordi man kan putte alt og intet ind i det - og det bliver der ved gud også gjort. Jeg så på nettet en tidligere picolo med 'stor interesse for teknologi' sælge foredrag herom ;-)

MEN - uanset terminologien går det jo ikke væk - tvært i mod....

To felter hvor vi vil se store forandringer er home-assistenter og blockchain transaktioner. Men hvad er det for noget?

  1. Home-assistenterne er allerede dagligdag i US med Google Home og Amazon Echo, der sælger som varmt brød. De samler en masse funktioner (musik, spørgsmål fx madopskrifter, ur, timer, bank, indkøb, madbestilling, trafikinfo, kalender...osv) i en device - OG du taler med den! Meget af det findes allerede i telefonen men oplevelsen er alligevel anderledes hjemme i mit køkken. KPMG har lavet denne flotte video vision EVA sidste år - og det er tankevækkende hvor tæt på Google Home allerede er nu: EVA assistent

  2. Blockchain: Prøv at gå ned i regnskabsafdelingen og spørg hvor mange millioner din virksomhed betaler for pengeoverførsler om året (betaling ind fra kunder + ud til leverandører, vekslegebyr og likviditetstab i de dage det tager...) Hvis I lavede en blockchain med jeres leverandører kunne det gøres gratis og lynhurtigt - 'friktionsfrit'. Her forklarer GoldmanSachs Blockchain. Og mon ikke der bliver et element af selvopfyldende profeti når Goldman går ud og promoverer blockchain... Hvad er blockchain?

Tune Hein
er uddannet på DTU, CBS og IMD og driver til dagligt virksomheden Hein & Partnere.

Seneste job

Procesingeniør ISC Rådgivende Ingeniører A/S