Største jobchance i 2014: Anlægsingeniør i hovedstaden

2014 var et rigtig godt år for bygge- og anlægsingeniører med jobdrømme; årets mest læste jobannonce var dog fra Forsvarets Efterretningstjeneste.

Ingeniører, der har været på jobjagt i 2014, har haft flest job at vælge imellem i maj og november. Det viser en opgørelse over aktiviteten på Jobfinder, Mediehuset Ingeniørens jobsite.

Maj vinder kapløbet med 319 jobopslag, mens november er lige i hælene med 315 opslag. Alt i alt har der været slået ikke mindre end 3.089 stillinger op på Jobfinder fra 1. januar 2014 til og med den 17. december, hvor opgørelsen blev foretaget. Det svarer til, at der i gennemsnit har været 250 nye ingeniørjob at vælge imellem hver måned.

Se de mange ingeniørstillinger på Jobfinder.

De mange infrastruktur- og byggeprojekter, der er sat i gang de seneste år, afspejler sig i udbuddet af stillinger. Byggeri & anlæg er således den branche, der har budt på flest jobåbninger i det forgangne år. 1.061 er det foreløbig blevet til.

Andenpladsen indtages ikke så overraskende af energi-og miljøbranchen, som blandt andet indbefatter vind- og offshoreindustrien. Særligt sidstnævnte har udtrykt et stort behov for ingeniører med de rette kvalifikationer. Samlet set har der da også været 1.008 job at vælge i mellem.

Læs også: Esbjergs energiboom giver plads til nyuddannede

På tredjepladser kommer maskin -og produktionsområdet med 817 stillinger, mens it-branchen har budt på færrest stillinger i år - kun godt 200. Det er der dog en helt naturlig forklaring på. Det var nemlig først i november, at mediehuset valgte at flytte it-jobopslagene fra sit it-netmedie Version2 og over på husets jobportal Jobfinder.

I 2015 forventes det derfor, at antallet af nye stillinger til software ingeniører, it-udviklere og projektledere vil stige betragteligt.

Læs også: Endnu flere jobtilbud til ingeniører og it-folk

Godt halvdelen af de opslåede ingeniørjob lå i hovedstadsområdet, mens henholdsvis Midtjylland og de syd- og sønderjyske områder hver især stod for cirka en femtedel, henholdsvis 19 og 18 procent.

Flest klik fik en annonce fra Forsvarets Efterretningstjeneste, som i november søgte en Senior System Engineer, der ’er nysgerrig af natur’. Jobopslaget, der ikke længere er aktivt, blev læst mere end 1.000 gange.

Seneste job

Geotekniker NIRAS A/S
Senior Analogue ASIC Design Engineer Sigma Designs Technology ApS