Profilanalysen: Ingeniørerne har talt - Dette er landets bedste ingeniørfirma

Vinderprisen blev modtaget af Søren Karmdal, Associate Manager for Talent Attraction og and Strategic Workforce Planning for Novo Nordisk Manufacturing i.... (læs hvilken virksomhed længere nede) Photo:

For 17. år i streg kårer danske ingeniører virksomhederne med det bedste image i Ingeniørens Profilanalyse. Vil Novo Nordisk løbe med prisen igen, eller har medicinalkæmpen mistet sin førerposition? Læs også, hvilke virksomheder der blev årets højdespringere.

Mange ingeniørvirksomheder håber hvert år, at netop deres firmanavn står øverst på danske ingeniørers liste over de mest attraktive organisationer at være ansat i.

Men i over 15 år i træk er Novo Nordisk stukket af fra feltet og har indtaget førstepladsen som den virksomhed med det absolut bedste image blandt de adspurgte erhvervsaktive ingeniører.

Trænger du til nye udfordringer? Find et job hos et af ingeniørernes favorit firmaer.

En gentagelse af firmaets historiske succes virker imidlertid ikke oplagt. Siden den sidste kåring i Profilanalysen 2016 har firmaet oplevet periodevis styrtende aktiekurser, omfattende fyringsrunde i forskningsafdelingen i Danmark og modstand på det vigtige amerikanske marked.

Og vinderen er..

Associate Manager for Talent Attraction i Novo Nordisk Søren Karmdal modtager prisen på vegne af virksomheden: »Overrasket, ja, det er vi rent faktisk. Det har været et hårdt år, så vi tænkte, at det ville koste på image-kontoen.«

Derfor er det en overrasket Søren Karmdal, Associate Manager for Talent Attraction i Novo Nordisk, som tirsdag eftermiddag modtager vinderprisen på vegne af medicinalvirksomheden i IDA-husets kongressal på Kalvebod Brygge.

»Overrasket, ja, det er vi rent faktisk. Det har været et hårdt år, så vi tænkte, at det ville koste på image-kontoen,« siger Søren Karmdal fra scenen i kongressalen foran rækkerne af repræsentanter fra de nominerede firmaer.

Spændende jobs i biotek- og kemibranchen. Tjek de nyeste stillingsopslag.

Selve prisen og den tilhørende champagnen overrækkes af chefredaktør hos Mediehuset Ingeniøren, Trine Reitz Bjerregaard, der med rosende ord slår fast, hvorfor danske ingeniørfirmaer bør kæmpe om førstepladsen i Profilanalysen:

»Her taler vi om den virksomhed i Danmark, som har allerbedst fat om hjertet hos ingeniørerne,« begynder hun og fortsætter:

»Dermed også den virksomhed, der har de bedste muligheder for at tiltrække de helt rigtige medarbejdere til at bringe virksomheden frem i en stadig mere teknologiorienteret verden.«

Forrest i køen til ingeniører

Billede fra Profilmagasinet af CEO for årets vindervirksomhed: Novo Nordisks administrerende direktør Lars Fruergaard Jørgensen. Photo: Lars Bech

Titlen, som firmaet med det bedste image, og følelsen af stadig at stå forrest i køen til dygtige ingeniørmedarbejdere er Novo Nordisks koncernchef, Lars Fruergaard Jørgensen, begejstret for.

»Jeg er utrolig glad og stolt. Vores virksomhed handler om mennesker og viden, og vores image betyder meget for medarbejderne,« fortæller Lars Fruergaard Jørgensen i Ingeniørens Profilmagasin og kalder prisen et 'lyspunkt' efter et langt år.

Novo Nordisk vinder i begge kategorier i Profilanalysen. Det vil sige, at medicinalfirmaet har det bedste image blandt både erhvervsaktive ingeniører og ingeniørstuderende.

Årets højdespringere

Foruden hovedprisen for førstepladsen i Profilanalysen bliver der traditionen tro også kåret to højdespringere blandt virksomhederne.

Den første er Aarhus Universitet, som udvælges af erhvervsaktive ingeniør. Fra debuten i Profilanalysen i 2007, hvor Aarhus Universitet landede på en 79. plads, har organisationen kæmpet sig op på en 32. plads i 2017.

Nye muligheder inden for procesteknik og kvalitet. Er du den rette til jobbet?

Direktør for Ingeniørhøjskolen under Aarhus Universitet Conni Edith Simonsen forklarer springet op af listen med den voksende kvalitet på uddannelserne for diplom- samt civilingeniører og gradvist bedre muligheder for forskning.

Blandt de ingeniørstuderende er opmærksomheden vokset på det rådgivende ingeniørfirma Atkins, der ryger frem på profillisten og bliver årets højdespringer for studerende. Fra at hvile på en 101. plads i 2016 er den rådgivende virksomhed strøget op på en 39. plads i år.

Udviklingschef i Atkins Maria Virklund glæder sig over hoppet op af listen og begrunder det med, at Atkins forsøger at være, hvor fremtidens talenter udklækkes – på universiteterne og erhvervsskolerne.

Du kan fra på fredag læse hele Profilanalysen og det årlige magasin her.

Seneste job

Kvalitetschef/QHSE Manager Caldic Ingredients Denmark A/S
Automationstekniker  Siemens A/S
Anlægsingeniører/Senior Civil Engineer Arup & Partners Danmark A/S