Nyhed til virksomheder på Jobfinder: Nu kan I nemt nå de mange passive jobsøgere

Den blå tekst på billedet er en genvej til formularen, som ansøgere kan udfylde på under to minutter, hvis personen kunne være interesseret i stillingen.

Jobfinder præsenterer ny funktion, der gør det lettere for virksomheder at nå de mange passive jobsøgere. Læs mere om den nye mulighed.

Ledigheden blandt ingeniører og it-specialister ligger generelt lavt, og det tvinger virksomheder til at kæmpe hårdt om den tilgængelige talentmasse.

Det er også realiteten for danske it- og ingeniørfirmaer, der har svært ved at finde og hyre de helt rigtige hænder.

Netop derfor præsenterer Jobfinder en ny funktion for ingeniører, cand.scient’er, it-professionelle og ikke mindst virksomheder.

Besked til firmaer: Få fat i de mange passivt jobsøgende ingeniører

Funktionen giver den store del af ingeniører og it-folk, der har fast arbejde, men som leger med tanken om nye udfordringer, mulighed for at søge bestemte stillingsopslag på få minutter.

Firmaer får samtidig chancen for at ramme en meget større målgruppe end de aktivt jobsøgende.

Se de nyeste jobopslag for ledere. Tjek Jobfinder.

»Vi regner med, at den nye funktion giver firmaerne betydeligt flere ansøgninger, fordi de når en ny målgruppe – de nysgerrige med fast arbejde, der overvejer at søge nyt job,« fortæller salgsdirektør hos Mediehuset Ingeniøren, Peer Nordlund Jensen.

Faktisk er 72 pct. af Ingeniørens læsere, der består særligt af ingeniører, cand.scient’er og it-professionelle, en del af den gruppe. Det viser tal fra Ingeniørens Jobadfærdsanalyse, hvor knap 1300 brugere har besvaret undersøgelsen.

Næsten halvdelen af læserne overvejer af og til at skifte arbejde. Mens 23 pct. jævnligt undersøger deres jobmuligheder. De aktivt jobsøgende udgør blot ni procent af de adspurgte deltagere i Jobadfærdsanalysen.

De passive jobsøgere er aktive på husets medier

Den store andel af passivt jobsøgende læsere gør det oplagt for virksomheder at nå dem på nyhedssiden Ingeniøren (ing.dk) og it-mediet Version2. Her færdes brugerne hver dag for at få stillet deres nyhedssult og bliver samtidig præsenteret for jobopslag.

»Ingeniøren og Version2 er medier, hvor utroligt mange passive jobsøgere kommer dagligt. Derfor kan virksomheder her nå mange kandidater, der ellers ikke vil have overvejet at søge stillingen,« pointerer markedschef hos Mediehuset Ingeniøren Stine Monrad Wæsel.

Dertil sørger den nye funktion for at gøre søgeprocessen væsentligt hurtigere og nemmere for de nysgerrige ansøgere.

»Selve ansøgningsprocessen er en barriere for mange, når de overvejer, hvorvidt de skal søge en stilling. Det kan tage lang tid for ansøgere at skrive en motiveret ansøgning og et målrettet CV i en travl hverdag,« forklarer Peer Nordlund Jensen.

Nogle virksomheder takker nej

Imidlertid har nogle virksomheder sagt fra over for tiltaget. Årsagen er eksempelvis, at den nye funktion ikke spiller sammen med virksomhedernes eget HR-system.

Konsulenter og rådgivere er eftertragtede folk. Tjek de nyeste opslag på Jobfinder.

»Nogle virksomheder har ikke kapacitet i deres HR-systemer til at benytte vores nye tiltag. Det, håber vi selvfølgelig, vil ændre sig med tiden,« fortæller salgsdirektøren og fortsætter:

»En fordel ved vores uforpligtigende tilgang er tidsbesparelsen, som betyder, at virksomhederne ikke behøver svare samtlige kandidater, der benytter jobfinders nye feature, medmindre de finder kandidaten interessant.«

Ingeniørmangel gør funktionen mere attraktiv for firmaer

Fremadrettet er Peer Nordlund Jensen forhåbningsfuld omkring funktionen. Firmaernes udfordringer med at skaffe de rette folk vil fortsætte i de nærmeste år ifølge tal fra Engineer the Future - en teknologisk alliance mellem IDA, Foreningen for Rådgivende Ingeniører (FRI), danske uddannelsesinstitutioner og virksomheder.

Engineer the Future forventer, at der i 2025 vil mangle over 13.400 ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, selvom der er stigende optag blandt nogle uddannelser på tekniske universiteter.

Med fremtidens problemer i sigte håber salgsdirektøren, at flere virksomheder vil hoppe med på vognen.

Kort video om funktionen:

Vis interesse for drømmejobbet på under to minutter - Ny funktion på Jobfinder.

Seneste job

El-ingeniør / El-installatør Dansk Energi Management & Esbensen A/S
Produktionsingeniør Capax Recruitment