Hver tredje kommune forringer fagligheden i natur/teknologi-undervisning - se hvor her

På trods af regeringens mål om en mere faglig undervisning i natur og teknologi er den blevet ringere i 29 kommuner fra skoleåret 2013/2014 til 2014/2015. I otte kommuner er det hverken gået frem eller tilbage, mens 60 kommuner har forbedret deres linjefagsdækning i natur/teknologi.

Kun hver anden natur/teknologi-time udføres af en lærer med faglige kompetencer inden for området. Og problemet bliver værre i en lang række kommuner.

En opgørelse, som Ingeniørforeningen har udarbejdet, viser, at dækningen med fagbaseret folkeskoleundervisning i teknologi og natur er gået tilbage i 29 kommuner. Det er stik imod politikernes ønske om at opkvalificere undervisningen på området.

Hver 3. kommune har forringet fagligheden i teknologi/natur-undervisning .
Klik på kortet for at se om din kommune har forøget antallet af timer i natur/teknologi, der varetages af en faguddannet lærer - eller om det er gået tilbage.

Der er ingen tal for Læsø kommune. Grafik: Martin Kirchgässner

ATV: Dårlig faglig dækning

Lia Leffland, direktør for ATV, er bestemt ikke begejstret:

»Det er en kæmpe, kæmpe udfordring for systemet, at linjefagsdækningen stadig er så dårlig, fordi vi ved, at den grundlæggende interesse og nysgerrighed skal skabes i de små klasser,« siger hun.

På landsplan er der sket en svag fremgang i den samlede kompetencedækning fra 51 til 54,8 procent.

Men det synes Carsten Eckhart, formand for Ingeniørforeningens Uddannelsesudvalg, er alt for lidt.

»Den beskedne stigning flytter ingenting. Det går alt for langsomt,« siger han.

Kommunernes Landsforeningen afviser, at der er tale om en negativ udvikling.

»Fremgangen inden for natur/teknologi er større end for mange andre fag,« siger Henrik Casper, der er chefkonsulent i Kommunernes Landsforening.

Læs også: Opkvalificering af naturfagslærere står i stampe

Læs også: Kommuner efter kritik: Vi skal nok nå at opkvalificere vores lærere

Seneste job

Associate Professor in Analysing Complex and Unstructured Data Danmarks Tekniske Universitet The National Food institute (DTU Food)