Chefen målte pendlerafstanden og flyttede så virksomheden

Jupiter Group analyserede medarbejdernes pendlingsmønstre og tog en dialog med nøglemedarbejdere, før de besluttede at flytte virksomhedens hovedkvarter.

»Det er kontroversielt at flytte en arbejdsplads, og derfor analyserede vi, hvordan det ville påvirke vores mandskab i hovedkvarteret, inden vi tog beslutningen,« fortæller Jens Kristensen, adm. direktør i virksomheden Jupiter Group, som i løbet af forsommeren flytter fra sit hovedkvarter på Bogø og 70 km nordpå til Køge.

Flytningen var nødvendig for at rekruttere de rette medarbejdere, men det var også nødvendigt at beholde de nuværende, understreger direktøren.

Læs om de nyeste job inden for energi, forsyning og miljø

»Over et år har vi haft dialog med nøglemedarbejdere fra lokalområdet, for dem ønskede vi ikke at miste, og sammen har vi fundet ud af, at det er okay at flytte til Køge, for så undgår man de bilkøer, der kommer, hvis man rykker tættere på København,« siger Jens Kristensen.

Læs også: Ingeniørerne gider ikke arbejde uden for byerne

Analysen af medarbejdernes pendlingsmønster viste – lidt overraskende – at den samlede pendlingstid ville blive reduceret ved at flytte til Køge, primært fordi de medarbejdere, der er kommet til de seneste år, bor tættere på hovedstadsområdet.

Hvorfor ikke Jylland?

Jupiter Group designer og producerer naceller og spinner covers til vindmølleindustrien, og derfor havde det måske været en oplagt anledning til at tage skridtet fuldt ud og flytte til Jylland, som er centrum for vindmøllebranchen. Den mulighed var dog ikke i spil, understreger Jens Kristensen:

»Vi trak stregen ved den tid, det tager at køre til Køge fra Bogø. Vi har meget loyale medarbejdere, og det ville ikke være en løsning for dem at flytte familien til det jyske,« siger han og tilføjer:

»Det er rigtigt, at der på grund af vindmølleindustrien er mange ingeniører med de rette kompetencer i Jylland, men konkurrencen er også større. Hertil kommer, at vi har kunder i hele verden, så i forhold til dem er det lige meget, om vi ligger på Sjælland eller i Jylland,« siger Jens Kristensen.

Seneste job

Senior Enzyme Specialist DONG Energy A/S
Teknik- og Stabsdirektør Lundgaard Konsulenterne