Arbejdsliv og karriere

Glem ikke dimittenderne i kampen om talenterne

Virksomhederne skal blive bedre til at gafle de studerende tidligt på studiet og lave karriereplaner for dem, så de kan se sig selv i virksomheden, mener konsulent.

27. mar 2017

Sådan får du bedst tid til både drift og ledelse

Som leder står du tit i den klassiske konflikt at nå dine egne driftsopgaver og samtidig få tid til ledelse. Trine Kolding, der er specialist i personlig effektivitet og planlægning, giver gode råd til at frigøre tid.

27. mar 2017

Fatal fejl at søge robuste ingeniører

Jobannoncernes modeord for tiden er robusthed. Virksom­hederne vil have robuste medarbejdere, men det er helt forfejlet, mener ekspert i ledelse. De sensitive er nemlig de mest ­opfindsomme.

24. mar 2017

Ugens it-job: Danske skibe sætter kurs mod digitaliseringsbølgen - Vil du være styrmand på projektet?

På ugens liste finder du både job som leder, udvikler, it-konsulent og -arkitekt. Tjek for eksempel, hvorvidt en stilling som konsulent hos Skat, som it-arkitekt hos Dong eller som udvikler for DR er noget for dig?

24. mar 2017

I grusgraven er kemien helt i top

To år efter sin dimission var cand.scient. Christina Bonde Christensen endnu ikke kommet i job, men så fik hun et uventet jobtilbud fra Akademikernes A-kasse.

24. mar 2017

Unge strømmer mod ingeniør- og IT-uddannelserne

Det vælter ind med ansøgninger til de videregående uddannelser fra unge, der gerne vil være ingeniører. Alene på civilingeniøruddannelsen er mængden af ansøgninger steget med 28 procent. Samtidig oplever IT-universitetet en fremgang på 37 procent.

23. mar 2017

Tre måder at blive en mere inspirerende leder på

Hvis ikke du får de resultater ud af din afdeling eller dit team, som du forventer, er du som leder sandsynligvis selv en del af problemet. Her er nogle forslag til, hvordan du får skuden på ret køl

23. mar 2017

De tre tidspunkter, du kan bede om lønforhøjelse

Det er ikke ligegyldigt, hvornår du beder om lønforhøjelse. Og MUS-samtalen er i hvert fald det forkerte sted. Her er tre gode tidspunkter

23. mar 2017

Frivilligt arbejde gavner jobsøgeren. Men hvor meget?

Jobfinder har spurgt en række virksomheder, hvorvidt frivilligt arbejde har indflydelse, når de ansætter. Læs, hvad Netcompany, Danfoss og Deloitte mener.

22. mar 2017

To spørgsmål, du altid skal stille til jobsamtalen

Skal du have værdifuld information ud af virksomheden, skal du stille konkrete spørgsmål. Og de bedste handler om kulturen, for det bliver afgørende for din succes i jobbet, at du passer ind.

22. mar 2017