Ledelse og coaching

Når intuition er bedre end logik til at skabe fremtiden

En ophedet debat fik ikke min nabo til at overgive sig: Han holdt fast i at intuition på INGEN måder hørte hjemme i hans arbejde som ingeniør på et større byggeprojekt. Indtil jeg begyndte at spørge hvordan han egentlig vidste forskellige ting på sit arbejde:

• Hvordan véd du, hvad der er den bedste måde at præsentere et problem på for din chef?

• Hvordan véd du, hvor meget du kan stole på en kollega eller en samarbejdspartner?

• Hvordan véd du, om én organisatorisk eller teknisk løsning er bedre end en anden?

Hans første svar var: Erfaring. Og da vi pillede lidt mere i dét, kom han til kort. Erfaring og træning er klart en del af menneskets intuition. Men erfaring kan også virke modsat, så vi enten kommer i tvivl eller bliver bedrevidende. Det sidste kunne han så godt genkende…

Men hvad så? Hvad ellers trækker vi på når vi skal træffe beslutninger? Hvornår er det vigtigt at trække på sin intuition?

I 2002 fik psykologen Daniel Kahneman Nobelprisen i Økonomi. Det var uhørt at netop en psykolog fik den prestigefyldte pris. Men økonomerne var selv ude om det: I mange år havde de overset et væsentligt faktum: Nemlig at vi forbrugere ikke er rationelle, som de har påstået. Tværtimod er vi helt almindelige mennesker som ofte handler og beslutter os på et tyndt og til tider direkte ulogisk grundlag - også selvom fakta burde få at til at beslutte anderledes.

Og Kahneman har noget på hjerte, der er værd at se på selv 12 år senere: Ifølge psykologen bruger vi nemlig to systemer, når vi træffer beslutninger; han kalder dem system 1 og system 2 – blot for at gøre det enkelt. System 1 er det nemme, hurtige og umiddelbare system, der ikke er særligt bevidst om hvad der foregår. Det arbejder i helheder og ligger uden for bevidsthedens kontrol. Når jeg siger ’Eiffeltårnet ligger i …..’, så véd du intuitivt hvad du skal svare. Dit system 1 kender svaret. System 2 er langt mere langsomt og dybtgående: Her udregner og konkluderer vi ting, der kræver en indsats. Vi har typisk en oplevelse af, at det er forbundet med en bedrift eller præstation. Og vi er nødt til at koncentrere os om processen og resultatet. Når du skal fortælle mig de fire sidste cifre i dit cpr-nummer, eller når du skal sætte din nye Nokia Lumia eller HTC telefon op til brug, bruger du system 2. Du er nødt til at koncentrere dig.

Og gæt hvilket system, vi identificerer os med når vi tænker på os selv? Det langsomme system 2. Men system 1 har meget at byde på og er ofte overset i beslutningsprocessen. Her ligger vores intuition og evne til at være kreative, og til umiddelbart at kende svarene - uden at vi nødvendigvis véd hvorfor, vi kender svarene. Og det er vigtigt når vi eksempelvis gerne vil bagom dét, der bliver sagt, udfordre noget bestående, skal skabe noget nyt og ikke bare vil gentage fortiden, eller når vi står over dilemmaer, hvor der ikke på forhånd er givet et rigtigt eller forkert svar.

Jeg har klart kun åbnet døren på klem til min nabos intuition. Han må selv gøre resten af arbejdet, hvis han vil styrke sin evne til at tænke større, ud-af-boksen, nyt, provokerende. Her er tre gode råd, hvis du ønsker at aktivere dit system 1 – din dyrebare intuition:

  1. Hvad er din første indskydelse? Stol på den. Gør dig klart hvad den er.

  2. Stil dig selv spørgsmålet: Hvor kommer denne første indskydelse egentlig fra? (Find dine motiver, intentioner, kilden til indskydelsen, og se hvad de fortæller dig om din første indskydelse).

  3. Undersøg hvad der muligvis kunne forhindre dig i at stole på din intuition. (Det er god viden at have, så du også er forberedt på at kunne forsvare dit intuitive valg).

Du kan træne din intuition rationelt. Det er måske vejen frem, selv for min nabo?

Tine Gaihede
Om Ledelse og coaching
er cand.polit. og executive coach. Hun ejer virksomheden European Leadership Executive Coaching. www.eu-leadership.com.