Team Arbejdsglæde

Hvem er du?

Vi er ikke sat i verden for at være alene. Intet på denne jord skabt af mennesker, er skabt af et menneske alene. Måske én af os fik en god idé, men at føre den ud i verden helt alene, det har ingen af os gjort, måske lige med undtagelse af flinteøksen, men mon ikke også den er blevet forfinet af flere end én person gennem sin udvikling.

Vi kan ikke komme udenom, at vi gør hvad vi kan for at føle os accepteret og godt tilpas i en gruppe. Det er helt naturligt for som udgangspunkt, er vi flokdyr og det gælder os alle børn som voksne. Når vi føler os som en del af en gruppe, er vi generelt tilfredse og livet føles let, ubesværet og smertefrit.

Når vi ikke føler, at vi passer ind bliver livet anstrengende, besværligt og glædesløst, som gør, at vi reagerer på forskellige måder. Vi trækker os (flugt), andre pleaser (frys) eller går til angreb (kamp). Vi kan også finde på at skabe vores egne fællesskaber, hvor vi søger anerkendelse eller accept. På arbejdspladsen ser vi det ofte, når folk begynder at bagtale, obstruere, skaber alliancer eller trækker sig og sidder for sig selv. Det giver os tryghed, at være sammen med ligesindede og derfor har vi også en tilbøjelighed til at ekskludere dem, som ikke ligner os, for de skal ikke ødelægge det, vi har sammen. Vi bliver fællesskabslemminge.

Næste gang du møder dem,

-der stort set ikke ytrer sig ved et møde eller i en forsamling, foretrækker at arbejde eller sidde for sig selv, holder fast i at deres måde, at gøre tingene på er den eneste rigtige…

-der taler chefen efter munden, siger præcis det, der skal til for at holde den gode stemning, altid er positiv og synes ledelsen gør det rigtige….

-der brokker sig, stiller spørgsmål og diskutere, bliver rasende og smækker med døren…

Så overvej om deres opførsel skyldes, at også de ønsker at passe ind i fællesskabet og bidrage med hvem de er, deres meninger og holdninger, som kan være unikke og enestående, at de er med til at udvikle jer og rokke ved lemmingetilstanden i fællesskabet.

Teams er en levende organisme og udvikler/afvikler sig sundt eller usundt afhængig af de mennesker og det miljø de gror i.

Og hvad med dig? Hvem er du? Kan du genkende, at også du tilpasser dig? Tilpasser du dig så meget, at du giver køb på dig selv? Er du havnet på en arbejdsplads, hvor du ikke viser, hvem du er?

Jeg møder mange mennesker, som siger, at de enten er ”for lidt eller for meget”. Jeg er tilhænger af, at vi bare er os selv. Vi må gerne være for meget eller for lidt. Problemet er, når vi begynder at skrue op eller ned for os selv, så ender vi med at være en del af fællesskaber, hvor vi muligvis ikke trives, men er på tålt ophold, indtil vi bliver opdaget og smidt ud eller bare stille og roligt rådner op eller gror fast i et miljø, som ikke er givende for os.

En god måde at vågne op og være os selv, er at ændre vores kommunikation. Er du nysgerrig på hvordan du og andre kommunikerer, har jeg lavet en GRATIS kommunikationsguide, som jeg gerne vil give dig.

Den beskriver hvordan vi kan bevæge os ”Fra begrænsende til kraftfuldt kommunikation” og derigennem udvikle os selv, andre mennesker, teams og organisationer.

De eneste du skal gøre er at klikke HER og tilmelde dig mit nyhedsbrev, så modtager du guiden direkte i din mailboks.

Sæt dig selv i spil – det er også til glæde for dig og alle dem, som gerne vil dig☺

Om Team Arbejdsglæde