Team Arbejdsglæde

Helvedes befriende lister – første del

Der er noget forunderligt over de her lange lister, som hober sig op, dræner og giver dårlig samvittighed, når de nu skulle være en hjælp til overskud i en travl hverdag.

Jeg præsenterer dig for to eksempler på ledere, som fik et helt nyt og befriende forhold til deres lister – måske du kan genkende dig selv i et eller begge eksempler og bruge det fremadrettet i din hverdag.

På et tidspunkt coachede jeg en gruppe ledere, som alle sad i topledelsen. De havde alle en tyk sort notesbog, som de havde med sig overalt. Det var ligesom blevet en del af deres uniform, som repræsenterede, at de var en del af topflokken, strukturerede og havde styr på deres opgaver.

Jeg fik engang lov at se i een af dem. Den var fyldt med lister, hvor af kun en brøkdel af opgaverne var streget ud.

MIG: »Hvad med alt det, som ikke er streget ud«.

HAM: »Det får bare lov, at hobe sig op. Det dræner mig for energi«.

Når jeg arbejder som coach har jeg en blank blok hvor jeg grifler ned og op til flere sider. Næste gang vi mødes, har jeg nogle stikord fra sidst og ellers min blanke blok og kuglepen.

Jeg spurgte lederen, hvordan han opfattede mig og min blanke blok. Forsigtigt sagde han, at han opfattede mig ustruktureret, og (hev i land) fordi jeg havde en A4 mappe med faner og individuelle plastlommer til hver af lederne, mente han så ikke, at jeg var helt så ustruktureret (Godt forsøgt).

MIG: »Så hvis jeg mødte op til et topledelermøde med en blank blok, så ville du opfatte mig som ustruktureret? «

HAM: »Ja, det ville jeg«.

MIG: »Hvad nu hvis jeg er mere struktureret end dig?«

MIG: »Hvad nu hvis jeg har styr på alle mine opgaver og jeg møder op med en tom blok, klar til at modtage, være åben og nysgerrig uden dårlig samvittighed over alt det, som jeg ikke når, for det er lavet, hvordan vil du så se på mig?«

HAM: »Så ville jeg se på dig som overskudsagtig, struktureret og et klart bidrag«.

MIG: »Hvordan ville det blive opfattet at være sådan en leder?«

HAM: »Det er attraktivt«.

Han fik indblik i at det at lave en liste, var hans måde at tømme hovedet på. Han valgte at prioritere tre opgaver, som gjorde, at han fik lavet langt flere opgaver end før og følte sig ikke længere drænet, men lettet.

Den sorte notesbog har han fortsat – det var lige vildt nok at skille sig af med den i forhold til at være en del af topflokken.

Anden del får du her.

Om Team Arbejdsglæde