Virksomheder må ikke 'stjæle' din frokostpause uden forhandling

Ny voldgiftsafgørelse slår fast, at ledelser ikke kan sløjfe medarbejdernes betalte frokostpause uden forhandling. Afgørelsen vækker glæder i IDA

Det var i strid med reglerne på arbejdsmarkedet, da ledelsen i Danmarks Radio uden forudgående forhandling opsagde medarbejdernes betalte frokostpause. Det har en afgørelse med voldgiftsretten netop slået fast.

Betalt frokost er en del af medarbejdernes ansættelsesvilkår og overenskomst, og derfor kræver en inddragelse af den betalte frokostpause en forudgående forhandling med organisationerne bag overenskomsten, herunder IDA, som har ca. 35 medlemmer i DR:

Afgørelsen glæder Juliane Marie Neiiendam, formand for Ansattes Råd i IDA.

”Vi har hele tiden ment, at den betalte frokostpause er en del af medarbejdernes generelle ansættelsesvilkår og en integreret del af overenskomsten, og at DR’s ledelse derfor heller ikke kan opsige den ensidigt, som de har gjort. Når man vil ændre og i dette tilfælde forringe medarbejdernes vilkår, kræver det en forhandling og kompensation. Derfor er vi også tilfredse med dagens afgørelse fra voldgiftsretten,” siger hun.

Læs mere her