Undgå den fejl, der øjeblikkeligt diskvalificerer dig ved en online-ansøgning

Illustration: freedigitalphotos.net

Stadigt flere af de større virksomheder kræver, at du udfylder en standard-online-ansøgning, når du søger job. Her er det afgørende vigtigt, at du ikke begår den fejl, som diskvalificerer dig på stedet.

Standard-online-ansøgninger er ikke ligefrem ansøgervenlige med deres mange ligegyldige felter, man skal udfylde. Men de sparer masse tid i de virksomheder, der modtager mange ansøgninger, og derfor er de populære i HR-afdelingerne.

Start din jobjagt, hvor de fleste relevante ingeniør- cand-scient- og it-job er - på jobfinder.dk

Står du over for at skulle udfylde en række felter og svarer på en hoben standardspørgsmål på nettet i forbindelse med din ansøgning, er det imidlertid vigtigt, at du ikke begår den almindelige fejl, som helt sikkert sender dig over i ikke-relevant-bunken, ligegyldigt hvor velkvalificeret du måtte være.

Det siger J.T. O'Donnell, der er stifter af og direktør for den amerikanske karriererådgivningsportal 'Work it Daily'.

Den ene fejl, som mange begår, og som med det samme sender ansøgningen i den digitale papirkurv, er, at de ikke udfylder alle felter.

»Nogle gange er det muligt at springe felter over, når du udfylder din online-ansøgning. Og det gør du muligvis, fordi du tænker: 'Det har jeg ikke lige et meningsfuldt svar på, så jeg hopper over'. Uheldigvis diskvalificerer du dig selv ved at gøre det,« siger hun.

Udfyld alt

Årsagen til, at manglende udfyldelse af alle felter betyder, at du bliver skrottet, er, at det it-system, mange virksomheder bruger (Applicant Tracking System eller ATS) samler alle data i en slags Excel-ark. Arket løbes igennem digitalt af en robot og sammenligner alle ansøgerne.

Se de nyeste job i København og omegn. Tjek Jobfinder.

De job, hvor der er mange ansøgere, er HR-afdelingerne nødt til at opstille nogle kriterier for, om du kommer i betragtning til jobbet, og Excel-arket er med til at sortere ansøgere fra. Det allerførste, robotten gør, er at fravælge alle, der ikke har udfyldt alle felter, og din ansøgning vil derfor aldrig blive vurderet af et menneske.

Frustrerende? Ja, men ikke desto mindre et vilkår.

J.T. O'Donnell råder dig derfor til at udfylde alle felter, også selv om du ikke har noget relevant svar at skrive. Du kan så bare svare 'ikke relevant' i feltet og på den måde 'snyde' robotten til at tro, at du har svaret på alt.