Undervisningsministeren varsler fokus på naturvidenskabelige fag

Forud for præsentationen af regeringens gymnasieudspil slår undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) fast, at landets gymnasieelever skal rustes til job som ingeniører, it-programmører og dataloger.

Børsen skriver i dag, at regeringen senere på ugen vil præsentere sit udspil til en ny gymnasiereform. En reform, der ifølge Ellen Trane Nørby (V) skal sætte fokus på de tekniske og naturvidenskabelige fag og i samarbejde med erhvervslivet skal gøre området relevant for de unge.

Undervisningsministeren vil derfor, straks regeringens gymnasieudspil er fremlagt, inddrage erhvervsorganisationer og virksomheder i arbejdet omkring en handlingsplan, der skal få flere unge til at interessere sig for naturvidenskab.

Tjek dine fremtidige muligheder på Jobfinder

»Erhvervslivet råber i højere grad efter unge med stærke kompetencer indenfor det tekniske og naturvidenskabelige område. Derfor skal erhvervslivet være medspillere for at gøre de områder relevante for de unge,« udtaler Ellen Trane Nørby til Børsen.

I god jord hos erhvervslivet

En prognose udarbejdet af Dansk Industri og Ingeniørforeningen for Engineer the future viste sidste år, at Danmark i 2025 kommer til at mangle over 13.500 ingeniører og naturvidenskabelige kandidater.

Udspillet fra Undervisningsministeren falder derfor i god jord hos både underdirektør i Dansk Industri, Charlotte Rønhof og hos formanden for Ingeniørforeningen, Frida Frost.

»Det lyder rigtig godt. Vi står foran en stor mangel på både faglærte indenfor det tekniske område og indenfor ingeniører og naturvidenskabelige kandidater,« siger Charlotte Rønhof til Børsen.

Og hos Ingeniørforeningen er man ikke i tvivl om, at kloge hoveder er fremtiden.

»Når virksomheder skal åbne en udviklingsafdeling, så kigger de ikke længere på, hvor det er billigst at producere, men hvor de kan skaffe kompetencerne i form af hoveder,« siger Frida Frost til Børsen.

Seneste job

Underviser NEXT Uddannelse København
Project Manager Bloom ApS
Student Worker for the Transport Equipment team Siemens Gamesa Renewable Energy
Data Manager Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse (FES)