Rekord: 4.950 nye ingeniører optaget på studiet

Ingeniøruddannelserne slår igen rekorder for optaget, men har stadig ledige pladser.

Ingeniøruddannelserne går ind i endnu et rekordår. I alt 4.950 ingeniørkandidater har fået positiv tilbagemelding fra de tekniske fakulteter på landets store universiteter.

I Ingeniørens sammentælling er DTU ubetinget landets største ingeniørfabrik og har således alene fundet plads til 1.977 nye studerende fordelt på diplom- og civilingeniørforløb.

Se her, hvis du vil tjekke de seneste jobtilbud for ingeniører.

Siden 2006 har DTU oplevet en fordobling i antallet af ansøgere, der har det tekniske universitet som første prioritet. I år havde flere end 2.000 håbefulde studerende valgt en uddannelse på DTU som deres foretrukne.

Klik her for at se en oversigt over optaget på ingeniøruddannelserne

Adgangskvotienterne viser tydeligt, at DTU er førstevalget for de fleste teknisk interesserede unge. Blandt de mest populære er civilingeniøruddannelsen i softwareteknologi, som har modtaget 304 ansøgninger til bare 72 pladser, hvilket har krævet et snit på 9,6 for at komme ind.

Læs også: Rekordmange vil være ingeniør

De øvrige ingeniørtunge universiteter er Aalborg Universitet, Aarhus Universitet og Syddansk Universitet. Med undtagelse af enkelte diplomingingeniøruddannelser på Aarhus Universitet er alle ansøgere her blevet optaget, hvilket betyder, at det ikke har krævet et bestemt karaktergennemsnit fra gymnasiet at komme ind.

Plads til endnu flere ingeniører

Aalborg Universitet har også slået nye rekorder for optaget. Her er 955 nye studerende optaget på civilingeniøruddannelsens bachelordel, og 181 på en diplomingeniøruddannelse. Det er en samlet stigning på 9 procent i forhold til sidste års rekord.

Der er dog stadig ledige pladser på stort set alle studieretninger, og det er også målet for det nordjyske universitet at nå endnu flere studerende.

»Vi har ledige pladser på stort set alle ingeniøruddannelser på vore campusser i Aalborg, Esbjerg og København, og vi forventer, at vi vil nå de 1.000 civilingeniørstuderende og 200 diplomingeniørstuderende i løbet af den næste måneds tid. Her kører vi nemlig vores 'Du kan nå det endnu'-kampagne,« siger dekanen for universitetets Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet, Eskild Holm Nielsen, i en pressemeddelelse.

Læs også: IDA: Rekordoptag på ingeniøruddannelser dækker ikke fremtidens behov

Ifølge Ingeniørforeningen er årets samlede optag af ingeniører steget med 8 procent i forhold til sidste års rekord. Selvom uddannelsesinstitutionerne stadig har tomme sæder i auditorierne, vokser interessen for ingeniørfaget generelt hurtigere end andre studieretninger.

Siden 2006 er optaget på civilingeniøruddannelserne steget med 83 procent, og diplomingeniøruddannelserne er steget med 88 procent. Til sammenligning er optaget på alle de videregående uddannelser steget med 48 procent i samme periode.