Karrierekonsulent: Opdater dit CV, selvom du ikke søger job

Illustration: Tegning: Lars Refn

Dit CV er et af din karrieres vigtigste elementer, uanset om du er jobsøgende eller ej. CV’et dokumenterer dine kompetencer, erfaring og potentielle værdi for fremtidige arbejdsgivere.

Dit CV er en refleksion af, hvad du har lært gennem din karriere hidtil. Er du jobsøgende, er det din kommende arbejdsgivers eneste mulighed for at afmåle dine kvalifikationer i forhold til, hvad de søger. Derfor er det vigtigt, at du gør en indsats for at vise, hvad du kan. Løbende opdateringer af dit CV gør den proces meget mere overskuelig.

Savner du nye udfordringer? Tjek Jobfinder.

Men det er også vigtigt, at du har et opdateret CV, selvom du ikke har planer om at søge nyt job foreløbig. Det er nemlig her, du kan samle det fulde overblik over din profil, dine kompetencer og dine kvalifikationer.

»Betragt dit CV som din detaljerede eksterne hukommelse, der hjælper dig med at huske alt, hvad du har udrettet og lært. Det kan være en stor hjælp, næste gang du skal til MUS, lønforhandling, eller når de spændende opgaver bliver uddelt,« siger karriererådgiver i IDA Lise Dan.

Det resultatorienterede CV

Dit CV skal have gennemslagskraft og være målrettet, så du får dine relevante kvalifikationer frem i lyset.

Ingeniører efterspurgte til design og udvikling. Find dit drømmejob.

I dit CV bør du derfor give eksempler på, hvad du har bidraget med – og dermed hvad du kan bidrage med i fremtiden. Vær resultatorienteret og vis, at du er i stand til at gøre en forskel. Har du været et bindeled i et team, haft succes med et relevant projekt eller noget helt tredje?

»Dine resultater er eksempler på, hvordan du har bidraget til din tidligere arbejdsplads, hvordan du har løst opgaver, og dermed også hvilke kvalifikationer du har opbygget,« fortæller Lise Dan.

Giv dit cv slagkraft

Et CV er med andre ord alfa og omega, og det er derfor vigtigt, at du opdaterer dit CV med jævne mellemrum. Ellers glemmer du nemt at inkludere vigtige detaljer, og så har hverken du eller din arbejdsgiver – nuværende såvel som kommende – det fulde overblik over dine kompetencer og dit næste karriereskridt

Dette overblik er også essentielt, når du er jobsøgende og skal matche dit CV med stillingsopslaget og de kvalifikationer, der efterspørges.

Kan man have et cv som studerende?

Kom forbi HR-medarbejdernes dørvagter

Flere og flere virksomheder benytter sig af software til deres rekruttering af nye medarbejdere. Softwaren screener dit CV for stillingsopslagets nøgleord, og hvis ikke du har minimum 75 pct. af opslagets nøgleord med i dit CV, så er du allerede sorteret fra, inden HR-manageren overhovedet begynder at læse ansøgningerne igennem på egen hånd.

»Mange bliver sorteret fra allerede i første runde, fordi de ikke kender til HR-managernes software og deres gatekeeper. Det er ærgerligt og kan nemt undgås ved at holde sit CV mere dynamisk,« fortæller Lise Dan, karriererådgiver hos IDA.

Ifølge Lise Dan er den bedste måde at holde dit CV dynamisk ved at opdatere det med jævne mellemrum. På den måde har du hele tiden et værdifuldt overblik over dine resultater og kompetencer, og det gør det nemmere at tilpasse CV’et til det konkrete jobopslag.

Artiklen er oprindeligt bragt på universe.ida.dk.