Kan du søge job i arbejdstiden?

Illustration: Rawpixel.com/Bigstock

Hvordan søger man bedst muligt nyt job, mens du har et fast arbejde? Jobfinder kommer med råd til at skyde jobjagten i gang på en diskret måde, mens du er i arbejde.

Kan jeg søge nyt job, imens jeg er beskæftiget hos et andet firma? Det korte svar er ja, men det er knap så simpelt at gøre i praksis.

Nye jobmuligheder hver uge. Find dit drømmejob.

Det skyldes blandt andet, at din nuværende arbejdsgiver kan blive fornærmet over din jobjagt i arbejdstiden, hvis du bliver fanget i gerningen. Således kan du stik imod målet ende helt uden arbejde.

Det skriver den amerikanske karrierehjemmeside WorkItDaily.

For at undgå at blive opdaget er der forskellige råd, du kan benytte:

Hold dig fra firmacomputer og ændret adfærd

Eksempelvis bør du aldrig bruge din arbejdscomputer eller indbakken i din firmamail til at søge job.

Nogle virksomheder overvåger muligvis dine aktiviteter og kan således afsløre dig med hænderne i ’jobkrukken’, hvis du er uheldig.

Derudover skal du passe på, at du ikke forandrer din adfærd, hvis du går på jagt efter job i løbet af din arbejdsdag.

Masser spændende projekter mangler folk. Er du den rette til jobbet?

Vær opmærksom på ikke at ændre dine vaner radikalt. For eksempel ved at undgå at foretage mystiske eller hemmelige telefonopkald i frokostpausen.

Undlad desuden også åbent at erklære at du er gået på jobjagt. Det kan være fyrringsgrund, og din status på arbejdet kan hurtigt ændre sig til forræder i stedet for fantastisk kollega.

Dog må du ikke forlade dit arbejde, inden du søger nye græsgange.

Vær åben og ærlig – over for din kommende arbejdsgiver

Det er faktisk bedre at have et job, mens du søger arbejde frem for at være ledig. Hvis du står uden arbejde, kan en arbejdsgiver betvivle dine kompetencer, mens et fast job understreger, at du har kvaliteterne til at blive ansat.

Derfor må du som udgangspunkt ikke forlade dit job, hvis du planlægger at søge et nyt. Behold dit arbejde og vær ærlig over for de virksomheder, hvor du ansøger om arbejde.

Fortæl dem, hvordan din tid er begrænset, men læg også vægt på, at du rigtig gerne vil skift job.

Ingeniørstillinger inden for byggeri og anlæg. Tjek Jobfinder.

De fleste firmaer vil forstå, at du har forpligtigelser og derfor et travlt skema. Arbejdsgivere respekterer og accepterer, at du stadig tager hensyn til din nuværende arbejdsplads.

Så i stedet for at du skjuler dit arbejde, skal du være åben og ærlig.