Kalder ingeniørstudiet? Find din retning her

Skal du til at vælge uddannelse, og har du øje på ingeniørstudiet? Prøv DTU’s Studievalg og opdag mulighederne på den sjove måde.

Sommeren er over os - i hvert fald kalendermæssigt - og med den kommer et nyt kuld, som står overfor et svært fremtidsvalg. Den 5. juli skal flere tusinde unge mennesker nemlig søge om optagelse på deres drømmestudie. Men hvordan finder man ud af, hvad drømmen er?

Det håber DTU at kunne hjælpe de ingeniør-interessede med. Her har man udviklet en interaktiv guide, som skal hjælpe fremtidens ingeniørstuderende med at træffe det svære valg.

Studievalg er navnet på hjemmesiden, som på en sjov og legende måde skal informere de unge om de utallige muligheder, der findes inden for DTU’s mure i Lyngby og Ballerup.

Læs også: DTU’s iværksættere mødes i fredagsbaren

Plus og minus

Guiden er en videreudvikling af den såkaldte Uddannelsesmolekyle, som tidligere har hjulpet unge til at finde den rette uddannelse. Idéen om molekylet er i år blevet lagt på hylden til fordel for et plus/minus system med tilhørende billede.

Stillbilleder fra studievalg.dk

For eksempel spørger siden om, hvorvidt man vil arbejde med at gøre verden lettere med IT, ligesom man også skal tage stilling til mere overordnede parametre som f.eks. ‘mekanik’.

Når man har plusset og minusset tilpas meget, har Studievælgeren isoleret 10 uddannelsesretninger, som passer til ens besvarelser, og som man kan læse meget mere om på DTU’s hjemmeside.

»Det er en måde, hvor man lynhurtigt kan screene igennem, og få en lille vifte af uddannelsesretninger, som kunne være relevante. Det får måske nogen til at kigge under en sten, som de måske ikke ville kigge under normalt, og tænk hvis lykken lå under den,« fortæller dekan Martin Vigild, som har det overordnede ansvar for rekrutteringsindsatsen på DTU.

Læs også: Børn skal tænke som ingeniører

Leg leder til information

Ifølge ham er det positivt, at der er et element af leg i studievælgeren. En alfabetisk liste over studierne er nemlig ikke specielt inspirerende - især ikke som studiesøgende.

»Jeg synes bestemt ikke, der er noget galt i at præsentere vores udbud på en sjov og legende måde, for det er netop hvad ingeniørstudiet er. Sjovt og legende,« siger han.

Han inddeler det unge studiesøgende segment ind i fire kategorier, som på klingende dansk hedder ‘the born techs’, ‘the socially minded techs’, ‘the career techs’ og ‘the non-techs’.

Læs også: Forældre presser børn til at læse til ingeniør

The born techs har altid vidst, de skulle være ingeniører, og the non-techs har en vigtig plads i samfundet, som måske ikke hører hjemme på ingeniørstudiet. De to andre kategorier, derimod, håber Martin Vigild meget på at få aktiveret gennem Studievælgeren.

The socially minded techs er en gruppe, som gerne vil anvende den smarte viden til at finde løsninger på komplekse samfunds- og klimaløsninger, og the career techs ønsker at skabe en stor karriere, og nå til tops på de fine ledelsesgange. For begge grupper er en ingeniøruddannelse relevant, og det er lige nøjagtigt det, Studievælgeren skal hjælpe dem med at få øjnene op for.

Tvivlertest går forud

Er man endnu ikke fast besluttet på, om ingeniørstudiet er det rigtige sted at slå sig ned, findes der også hjælp at hente.

Engineer the future (ETF) har nemlig lanceret en separat test, som kan skille fårene fra ingeniør-bukkene og afgøre, om ingeniørstudiet overhovedet er et relevant studie for en.

Tvivlertesten, kalder de den, og ifølge Martin Vigild, som også er bestyrelsesmedlem i ETF, komplimenterer de to tests hinanden perfekt.

»Den spiller utrolig godt samme med Studievælgeren. Først kan de unge mennesker på en legende måde teste sig selv, og finde ud af om ingeniørstudiet overhovedet er noget for dem. Det er den første erkendelse. Bagefter kan de så dykke længere ned i de enkelte uddannelser på Studievalg,« siger han.

Tvivlertesten opstiller syv udsagn, som hver især har tre svarmuligheder. Herefter fortæller den dig ud fra dine svar, om ingeniørstudiet er noget for dig. Prøv den selv her, og find efterfølgende ud af, hvilken ingeniørretning, der er den rette for dig her.

Seneste job

Projektdirektør Lundgaard Konsulenterne