It-ingeniør lancerer 'farveblind' jobapp

Sortes frygt for at blive diskrimineret på LinkedIn har fået it-ingeniør til at udvikle en jobapp, hvor hverken foto eller navn optræder. Håbet er gøre det nemmere for minoriteter at få foden indenfor i branchen.

I bestræbelserne på at styrke diversiteten i it-branchen lancerer den amerikanske it-ingeniør Stephanie Lampkin i denne uge en job-app, hvor jobsøgende kan svare på stillingsopslag uden at indsende hverken navn eller vedhæfte foto.

App’en ‘Blendoor’ har allerede 50 store amerikanske it-virksomheder tilknyttet, deriblandt Intel, Google, Facebook og Apple.

Det skriver Forbes.

Selv om mange af de store amerikanske it-virksomheder officielt arbejder for øge diversiteten, er der ifølge Stephanie Lampkin hårdt brug for at gøre det nemmere for minoriteter at få job i branchen.

Ifølge Huffington Post sad kvinder og etniske minoriteter sidste år på 10 procent af it-stillingerne hos Twitter og 17 procent hos Microsoft.

Læs også: Softwareudvikler fordoblede sin løn ved at forlade Google

Stephanie Lampkin, der selv har afroamerikansk baggrund og begyndte at kode som 13-årig, er uddannet ingeniør fra Standford og MIT og har sidenhen været ansat 5 år i Microsoft. Hendes erfaringer er, at mange med minoritets-baggrund går uden om de traditionelle jobapps:

»Jeg kender adskillige succesfulde, højtuddannede amerikanere med afroamerikansk baggrund, der nægter at bruge LinkedIn af frygt for at blive diskrimineret,« fortæller Stephanie Lampkin til Forbes.

»I virkeligheden er der ingen grund til, at hverken foto eller navn skulle være nødvendige for en kommende arbejdsgiver.«

Ud over at kunne søge anonymt, vil fremtidige brugere af Blendoor kunne se, hvem der søger, og hvem der bliver matchet med stillinger i app'en.

»På den måde vil vi bruge vores data til at gøre virksomhederne mere ansvarsbevidste,« fastslår Stephanie Lampkin.