Ingeniører opfordres til at fortælle om deres arbejde til skoleelever

Engineer the future vil træne ingeniører i at holde oplæg for skoleelever. »Vi har brug for den enkelte ingeniørs hjælp, hvis vi skal have flere unge til at interessere sig for natur og teknik,« lyder det fra projektdirektør Ghita Wolf Andreasen.

Alt for mange danske skoleelever har svært ved at se sammenhængen mellem den naturfaglige/matematiske undervisning i klasseværelset og virkeligheden udenfor.

En ting er at kunne mestre sine ligninger, noget helt andet er at forstå, hvad man skal bruge det til senere hen på arbejdsmarkedet. Det problem adresserer Engineer the future i det kommende år, hvor der igangsættes en målrettet indsats i forhold til at få flere ingeniører ud i de danske skoler og face-to-face fortælle eleverne om det at være ingeniør, fortæller Ghita Wolf Andreasen, projektdirektør i Engineer the future.

Vil du videre i karrieren? Tjek Jobfinder.

»Vi ved, at det er vanskeligt for unge at forstå hvilke typer af job, matematik og naturvidenskab kan føre til. Her kan ingeniører spille en vigtig rolle i forhold til at konkretisere sammenhængen mellem teori og praksis,« forklarer Ghita Wolf Andreasen.

Helt konkret tilbydes medarbejdere fra Engineer the futures 47 partnere kurser i at holde oplæg i skoleklasser. På kurset lærer deltagerne at skabe en fortælling om ingeniørfaget og deres arbejde, der appellerer til børn og unge, ligesom de får en række gode råd til, hvordan de rent præsentationsteknisk skal formidle deres arbejdserfaringer.

»Forhåbentlig vil de enkelte præsentationer kunne integreres i undervisningen og supplere de faglige forløb . Lærerne efterspørger ofte inspirerende rollemodeller, og ingeniører er oplagte at bruge til det formål,« understreger Ghita Wolf Andreasen.

På kurserne vil deltagerne blive mødt af undervisere fra Videnskab.dk, der har specialiseret sig i at undervise i præsentationsteknik ud fra et fagligt udgangspunkt. Kursusdeltagerne forpligter sig til at holde 2-4 oplæg på skoler efterfølgende og selve kurset finansieres af Engineer the future.

»Vi har brug for den enkelte ingeniørs hjælp, hvis vi skal have flere unge til at interessere sig for natur og teknik. Håbet er, at vi kan skabe en base af 100 ingeniører i løbet af det kommende år, som er parate til at tage ud i klasserne,« forklarer Ghita Wolf Andreasen.

De første kurser afholdes i København og Aarhus i januar. Derefter er der planlagt seks kursusforløb fordelt over året.

Seneste job

IT-Assistent Forsvarsministeriet
Vi søger en dygtig ingeniør Lystrup Fjernvarme A.m.b.A.