Hun opbyggede et nyt marked i Qatar

29-årige Mette Christensen er kundeansvarlig for grundvand og geoscience i Cowi. Sin fritid bruger hun gerne på at hjælp andre f.eks. som lektiehjælper i Røde Kors, eller som dengang hun tog tre måneders orlov som frivillig for Røde Kors i Georgien. Er Mette Christensen Danmarks sejeste ingeniør?

Mette Christensen er for nylig vendt hjem fra en kollegas bryllup i Indien, da Ingeniøren fanger hende over telefonen. Og rejser er ikke just uvant for den 29-årige civilingeniør i miljøteknologi fra DTU i 2010.

Både før og under ingeniørstudiet har hun således arbejdet på vandrelaterede projekter i blandt andet Tanzania og Usbekistan. Desuden tog hun i 2012 tre måneders orlov fra Cowi for at arbejde frivilligt for Dansk Flygtningehjælp i Georgien.

Er du klar til næste trin i karrieren? Tjek Jobfinder.

I dag er Mette Christensen projektleder og kundeansvarlig i Cowis afdeling for grundvand og geoscience. Ud over klassisk ressourcemodellering, der går ud på at undersøge tilstrømningen af grundvand til drikkevandsforsyninger i forhold til beskyttelse af grundvandsressourcer, har hun blandt andet arbejdet med modellering og håndtering af grundvandsforhold i større konstruktionsprojekter.

Derudover har hun været med til at opbygge afdelingens marked i Qatar:

»Tingene går utrolig hurtigt i Qatar. Både fordi der bliver opført rigtig meget ny infrastruktur, og fordi projekternes tidsplaner er meget stramme, og kunderne derfor forventer hurtig rådgivning,« fortæller Mette Christensen, der i efteråret 2013 boede tre måneder i landet.

I dag er hun ansvarlig for afdelingens fortsatte vækst i landet.

Har måttet lære det kommercielle

Kundeansvarlig rimer umiddelbart mere på kommerciel end på ingeniør?

»Jeg synes, det er sjovt at mikse de forskellige dele af rådgiverfaget - det rent ingeniørfaglige, det økonomiske, projektstyringen og kundekontakten. Det er klart, at specielt det kommercielle har jeg som ingeniør måttet tillære mig, men det har kun været en spændende udfordring,« siger hun.

I jagten på større kommerciel indsigt har hun i øvrigt netop påbegyndt en HD på CBS i København.

Dejligt at lære fra sig

Indtil 2013 har Mette Christensen desuden arbejdet for Dansk Flygtningehjælp som lektiehjælp i blandt andet naturvidenskabelige fag:

»Jeg synes, det er dejligt at kunne lære fra sig, og så er det en god fornemmelse at kunne hjælpe andre og samtidig udfordre mig selv lidt i hverdagen.«

Og skulle du blive kåret som Danmarks sejeste ingeniør?

»Det kunne være spændende at deltage i en konference i udkanten af mit felt, som jeg måske ikke normalt ville have mulighed for at deltage i.«

Kender du Danmarks sejeste ingeniør? Så skynd dig at indstille din kandidat her. Fristen udløber snart. Vinderen får 25.000 kroner til at opfylde en drøm.

Læs også: »Det, der driver mig, er mellemrummene«

Hans meritter kan gøre enhver ingeniør forpustet
»Mine kompetencer kan ingen tage fra mig«
»Ingeniører skal være offensive og udfordre politikervrøvl«
Mød ingeniøren, der kan omskrive lærebøgerne

Seneste job

Daglig lederHelicopter Wing Karup
Erfarne konstruktionsingeniørerSøren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S
IKT-KoordinatorVejdirektoratet
Commissioning EngineerISC Rådgivende Ingeniører A/S
Driftsleder til vejområdetVordingborg Kommune