Her får ingeniørerne lavere lønstigning end gennemsnittet

Selv om danske ingeniører oplever pæne lønstigninger disse år, er der dog store forskelle på, hvor i landet stigningen er størst. Fynske ingeniører må nøjes med mindre end gennemsnittet.

Sidste år kunne privatansatte danske ingeniører glæde sig over en gennemsnitlig lønstigning på 3,9 procent. De fynske ingeniører har imidlertid ikke helt så meget at smile ad. Deres lønstigning i 2015 nåede ifølge tal fra Ingeniørforeningen ‘kun’ op på 3 procent. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Søger du nyt job på Fyn. Tjek mulighederne på Jobfinder

At lønstigningen sakker agterud på Fyn, kommer dog ikke bag på regionsrådsformand Per Diget fra IDA Fyn:

»Det har vi altid gjort. Jeg tror ikke, at der er nogen reel årsag til det,« siger Per Diget til Fyens Stiftstidende.

Han glæder sig imidlertid over den generelle lønudvikling.

»Det er jo altid godt, når der sker en udvikling i lønnen for vores medlemmer. Så bliver det måske mere attraktivt at søge ind på faget,« siger Per Diget.

Mange fynske virksomheder kæmper i disse år med at skaffe ingeniører, og den lavere lønstigningstakt i regionen gør det ikke nemmere at tiltrække kandidater til området, skriver Fyens Stiftstidende.

Direktør og partner i den fynske virksomhed ordbogen.com Michael Walther er ifølge avisen en af de arbejdsgivere, der har oplevet ingeniørmedarbejdere forlade virksomheden til fordel for arbejdspladser i de større byer, der kan tilbyde mere i løn.

Læs også: Det skal du kunne for at lede prestigeprojektet

»Både Aarhus og København ligger på samme niveau rent lønmæssigt. Vi tiltrækker aldrig folk derfra. Selv hvis der er nogen fra Vejle, er de rigtig svære at trække til,« forklarer Michael Walther og fortsætter:

»Jeg vil tro, at hvis vi lå i København, ville vi kunne tiltrække flere medarbejdere.«

Ifølge arbejdsmarkedsforsker på Syddansk Universitet Steen Scheuer kan den lavere lønstigningstakt dog også være en fordel for de fynske virksomheder.

De lavere lønstigninger kan nemlig sikre, at virksomhederne ikke i lige så høj grad rammes af det lønpres, der opstår på grund af manglen på ingeniører.

»Hvis lønnen ikke er lige så høj på Fyn, betyder det, at det lønpres, som kan presse virksomhederne lidt, er mindre i de fynske virksomheder,« siger han.

Ifølge Fyens Stiftstidende kan lønningerne i København og Aarhus være op til 10.000 kroner højere om måneden end på Fyn.

Seneste job

Technology EngineerGEA Process Engineering A/S
LEAN-specialist med hands-onTrelleborg Sealing Solutions Denmark A/S