Fire ting, du skal fjerne fra dit CV - nu!

Illustration: Tegning: Lars Refn

Dit CV skal plejes, så det skinner. Ikke kun skal det holdes opdateret. Forældede udtryk skal fjernes, og du kan lige så godt starte med de her fire ting

Dit CV skal stå blanktpudset, så det skinner. Og det gælder uanset, om du er aktiv jobsøgende eller ej.

For selv om du er fint tilfreds med dit nuværende job, ved du aldrig, om en spændende potentiel arbejdsgiver pludselig beder dig om at sende ham dit CV. Eller en mulig kunde gerne vil se lidt nærmere på, hvad du har bedrevet, inden han lægger en ordre.

Er dit CV finpudset? Så er du klar til at finde dit nye job her

For at dit CV ikke skal ligne et vintervindue i forårssolen, skal du ikke kun have det opdateret med dine seneste bedrifter. Du skal også fjerne de dele, der får dig til at se bedaget eller utjekket ud.

Den amerikanske headhunter William Vanderbloemen peger i Forbes Magazine på fire ting, du ligeså godt kan fjerne fra dit CV med det samme.

Som han formulerer det:

»Du får ikke et job på dit CV, men du kan definitivt fjerne dig selv fra ligningen på det.«

Læs også: Disse 2 formuleringer skader dit CV

Overflødigt design

Selvfølgelig skal dit CV se lækkert ud, men mere er ikke bedre - det er blot mere. Når det handler om et CV vinder enkelhed og overskuelighed.

Med mindre du er grafisk designer, så lad være med "at råbe" dit CV ud.

I øvrigt skifter design og det, der for nogle år siden syntes smart, kan i dag se gumpetungt ud. Så lug ud og gør det simpelt og pænt.

Læs også: Se, hvordan du skriver et CV - på én side

Dit karrieremål

For få år siden kunne det antyde målrettethed og selvsikkerhed, at du beskrev dit karrieremål i dit CV. A la "Hvor ser du dig selv om fem og ti år".

Glem det. Din kommende arbejdsgiver er ligeglad med dine ambitioner, han er optaget af hvad du dokumenteret har gjort. Den bedste indikator på, hvad du kommer til at præstere, ligger i, hvad du har præsteret.

Læs også: Her begår ingeniørerne fejl, når de skriver CV

Dit foto

I gamle dage lød mantraet, at du ikke behøvede at have et foto i dit CV, men i dag er det nødvendigt. Og har du allerede et gammelt billede, skal det fjernes, og et nyt sættes på. Arbejdsgiveren vil have et indtryk af dig som du ser ud i dag. Hvis du ikke ligner dit billede, vil arbejdsgiveren få indtrykket af, at du ikke er grundig nok i dit arbejde (du har jo ikke engang gidet opdatere dit foto), eller du prøver at ligne en, du ikke er (mon det så også gælder resten af dit CV).

Få taget det rigtige foto. Nu.

Læs også: Sådan undgår du LinkedIns fotofælder

Døde links

På et tidspunkt har du præsteret i et projekt, der blev smukt beskrevet på en hjemmeside. Det har du selvfølgelig linket til. Dengang. Men virker linket stadig?

Vær sikker på ikke at irritere arbejdsgiveren med links, der ikke virker.

Og husk, også at linke til din LinkedInprofil og måske endda din Facebook-profil - og her har du selvfølgelig ikke lagt noget på, som en potentiel arbejdsgiver ikke må se. Link eventuelt også til en kort HD-videopræsentation af dig selv - det er i stigende grad populært.

Læs også: Arbejdsgiverne tjekker dig på de sociale medier. Sådan gør du dig lækker og Sådan sletter du din pinlige fortid fra Google