Fire karriereråd du skal undgå at lytte til

Nogle karriereråd kan faktisk forværrer dine jobchancer Illustration: www.freedigitalphotos.net/

Der er mange tips til, hvordan du hiver et job i hus, men nogle af rådene er det bedst ikke at følge. Læs her, hvilke du skal holde dig langt fra.

Det kan være svært at overskue, hvilke karriereråd der gavner, og hvilke som skader.

Nogle råd forældes, som arbejdsmarkedet udvikler sig, mens nogle tips muligvis aldrig burde være givet i første omgang.

Derfor præsenterer Jobfinder her fire råd, inspireret af det amerikanske karrieresite The Muse, som du bør gå langt udenom.

Mød op uden en aftale

For mange år siden blev jobsøgere opfordret til bare at troppe op ved deres drømmevirksomhed for at skille sig ud fra deres konkurrenter.

Har du mod på et tidsbegrænset job? Tjek Jobfinder for spændende projektarbejde.

Men at møde uanmeldt op kan være med til at sende dig ned i bunden af bunken af ansøgere.

De fleste chefer og HR-ansvarlige har en travl hverdag, hvor et uventet møde med en person på jobjagt forstyrrer dagens flow. Et uanmeldt fremmøde demonstrerer derfor mest af alt en manglende forståelse for nutidens arbejdsmarked.

Dit CV tæller højere end din personlighed

Det kan lyde næsten absurd, men du skal ikke kun have fokus på dine kompetencer og erhvervserfaring, når du går på jobjagt.

Selvfølgelig kræver det kvalitet at blive ansat i en spændende virksomhed, som gerne vil have dygtige folk i folden. Imidlertid er din personlig mindst lige så afgørende for, om du får jobbet.

At være en succesfuld jobsøger sætter derfor også krav til at kende og forstå menneskelig adfærd samt have indsigt i, hvordan man udøver indflydelse på personer under en samtale.

Undgå at forhandle løn under jobsamtalen

Nogle gange kan behovet for at få et arbejde være så stor, at man nedprioriterer at forhandle sin løn under de første samtaler med arbejdsgiver.

Men selv til din jobsamtale bør du hive forhandlingshatten på. Kvinder, der oplever lavere løn end deres mandlige kolleger med samme job, skal især insistere på en forhandling.

Det er ikke sikkert, at det lykkes dig at få en væsentlig højere løn, men i det mindste gjorde du forsøget.

Overvejer du et nyt job? Tjek Jobfinder for de nyste opslag.

Forbliv i den sædvanlige trædemølle

Væbn dig med tålmodighed, og tilsæt et tykt lag knofedt. Det var engang opskriften på at stige op ad karrierestigen i en virksomhed.

Og det kan det bestemt stadig være, men du bør lade være med at forblive i den samme virksomhed i håb om at stige i graderne, hvis udsigterne er usikre.

I stedet skal du holde øjne og ører åbne på markedet for nye jobmuligheder. Hvis muligheden byder sig, så grib den.