Fem tips: Synliggør dine resultater for chefen

Illustration: Sergey Nivens/Bigstock

Gode resultater smitter af på resten af din afdeling og ikke mindst din chef. Karriererådgiver i IDA fortæller, hvordan du får understreget dit værd på arbejdspladsen.

I mange virksomheder er succeser ofte et fælleseje, og det er derfor vigtigt, at du husker at synliggøre dine resultater og dit bidrag til virksomhedens succes.

»Er du introvert, kan det være svært at fremhæve dine egne resultater. Men har du en god relation til din chef og kolleger, bliver det lettere at få vist, at du opnår gode og hurtige resultater. For gode relationer kan hjælpe dig med at fremhæve dine egne resultater,« siger Ann G. Carøe, karriererådgiver i IDA.

Masser af nye jobmuligheder. Tjek Jobfinder.

Lav en succes-logbog og brug relationerne

Et konkret værktøj er, at du kan lave en succes-logbog over dine resultater. Hvad er det, folk kommer og spørger dig om hjælp til? Hvad bliver du typisk brugt til i organisationen?

»Igen får de gode relationer stor betydning, fordi din indsats bliver synlig for dem – og derfor kan de være med til at skabe fortællingen om dine succeser og resultater. Det handler jo om at blive synlig i organisationen, så chefen og andre kan se, hvad du bidrager med,« konkluderer Ann G. Carøe.

Stort behov for design- og udviklingsingeniører. Er du den rette til jobbet?

Hvis du synes, at det er akavet at fremhæve dig selv – kan du fortælle om gruppens, teamets eller afdelingens resultat – og hvad der så er din andel i det opnåede resultat.

»Men du skal huske at tage æren for dine gode idéer og resultater, ellers er der andre, der løber med dem,« siger hun.

Din chef har brug for succeshistorier

Hun råder dig også til at melde dig på banen, når der kommer nye opgaver til afdelingen. Vis og sig, at du gerne vil løse opgaverne. Tænk på, at din chef har brug for succes-historier, som han eller hun kan vise til sine chefer.

Mange spændende projektstillinger. Tjek dine muligheder.

»Så hvis du synes, at det er svært at fremhæve dig selv, så tænk på det som, at du byder ind for at understøtte din chef, og det han eller hun bliver målt på. Det kan I tale om til MUS, når strategien og mål for det kommende år er på tapetet,« siger Ann. G. Carøe.

Tænk din karriereplan ind – hvad vil du være kendt for?

IDAs karriererådgiver anbefaler også, at du tænker over, hvad din karriereplan er. Hvad vil du gerne være kendt for? For så skal du være bevidst om at fremhæve de succeser og resultater, der peger i den retning, du gerne vil.

Introvert? Sådan bliver du god til at netværke

»Vi ved, at der i IDA er en overrepræsentation af introverte, som er vildt dygtige til fordybelse, analyse og løsning af komplekse opgaver og projekter, men mindre dygtige til at fremhæve deres egne resultater,« siger Ann G. Carøe og henviser igen til logbogen.

Når du får skrevet dine gode resultater ned i logbogen, får du vist, hvordan du bidrager overordnet til organisationen.

Blær dig på den rigtige måde

»På den måde kan du nærmest se, hvad du bidrager med på bundlinjen. Uden at vi skal putte vores introverte medlemmer i kasser, så er de som regel gode til at se ting i den store sammenhæng,« forklarer Ann G. Carøe, der slår fast, at det ikke er nok at notere de gode resultater ned i logbogen – der skal også tales højt om dem, så de gode historier og resultater får et liv og bliver til en god fortælling.

Hvor skiller du dig ud?

Det er vigtigt at se på integration i gruppen, og hvor du skiller dig ud fra mængden i samarbejdet med dine kolleger.

Kom til orde: 5 gode råd til den introverte

»Det er vigtigt, at det ikke skal blive nogen gætteleg for chefen om, hvem der er skyld i succeserne og de gode resultater, når nogen skal forfremmes eller have lønforhøjelse. Derfor skal du være klar over, hvad du gerne vil opnå af resultater i virksomheden,« siger Ann G. Carøe.

For fremhæver du ikke, hvad du gerne vil opnå i en bestemt retning, så når du nok heller ikke derhen.

Test dig selv: Er du klar til næste lønforhandling?

Du skal tænke på, hvad du vil have, at andre skal se, at du er god til.

Artiklen er oprindeligt bragt på universe.ida.dk.