Europæere får udviklingscenter for Apple-apps

Apple har annonceret, at virksomheden vil anlægge Europas første iOS app-udviklingscenter i Italien. Virksomheden vil give udviklingstalenter en hjælpende hånd.

Fremover vil applikationsentusiaster kunne lære at udvikle Apple-apps i Napoli, Italien. Sådan lyder budskabet fra Apple, der annoncerer opførelsen af et udviklingscenter for applikationer i Italien.

Formålet er at give studerende mulighed for at fordybe sig i udviklingen af apps til Apples iOS-system.

Hold øje med de nyeste job inden for it og software. Tjek Jobfinder

»Europa er hjem for nogle af de mest kreative udviklere i verden, og vi er begejstrede for at hjælpe den kommende generation af entreprenører i Italien med at udvikle de evner, der er nødvendige for succes,« udtaler administrerende direktør i Apple Tim Cook i en pressemeddelelse.

Centret skal støtte undervisere og levere et gennemarbejdet pensum for fremtidens udviklere af apps.

Desuden vil Apple begynde samarbejde med virksomheder i Italien, som tilbyder studerende arbejdserfaring, der kan supplere pensum og udvide mulighederne for de kommende app-udviklere.

Uden at nævne bestemte nationer skriver Apple, at de forventer at udvide dette program til andre lande i verden.

Applikationsverdenen sikrer job i Europa

Faktisk har Apples app-butik skabt en skov af job i Europa. Ifølge det amerikanske firma arbejder 1,4 millioner mennesker med udvikling af iOS-apps.

Det gælder app-udviklere, softwareingeniører og entreprenører foruden de job, der ikke er direkte relateret til it.

Læs også: Her er kravene til Apples kommende datacenter-chef

Væksten i applikationsverdenen har gjort det muligt for europæiske udviklere at tjene over 76 milliarder gennem Apples globale ’App Store’-salg.

Bare i Italien kan 75.000 job tilskrives æblevirksomhedens app-butik.

Apple oplyser ikke, hvornår det kommende udviklingscenter vil stå færdigt. Men allerede nu udgør udvikling af apps en voksende del af jobmarkedet - også i Norden.

App-økonomi vil vokse

Tal fra den amerikanske tænketank Progressive Policy viser, at alene Danmark har mindst 33.000 job inden for udvikling af apps og spil til iOS og Android. Det svarer til 1,2 pct. af alle danske job, skriver Version2.

iPhonens fødsel i 2007 og etableringen af Apples App Store 2008 var ifølge Progressive Policy startskuddet til en applikationsøkonomi. Lave udviklingsomkostninger har gjort det muligt for softwareudviklere at lege med på det internationale marked.

Tænketanken vurderer derudover, at væksten inden for app-økonomi vil fortsætte med at vokse i takt med brugernes behov for at benytte mobile enheder til at interagere med bolig, biler, skole og sundhedsvæsen.

Hos vores nordiske naboer er antallet af app-relaterede job større end herhjemme. I Sverige og Norge har henholdsvis 67.000 og 42.000 arbejde i app-branchen.

Finland er det land i Europa, hvor app-relaterede job udgør den største del af det samlede antal job - her arbejder 47.000 med udvikling af apps.