Dong Energy giver ansatte sparket for svindel og tyveri

Otte personalesager om tyveri og svindel med økonomi i 2015 er en bitter rekord for Dong Energy. »Med næsten 7.000 ansatte er den slags sager svære at undgå,« siger topchefen.

I kølvandet på en skærpet whistleblower-ordning i 2014 har den interne revision i Dong Energy fået sved på panden. 2015 bød således på hele otte sager om 'upassende eller ulovlig forretningsadfærd'. Det skriver Finans.dk.

Dong-ledelsen bekræfter den kedelige rekord i den aktuelle årsrapport og fastlår, at syv af sagerne har fået konsekvenser for de involveredes ansættelsesforhold, mens én sag er overdraget til politiet.

Tjek de nyeste job inden for energi og miljø på Jobfinder

Med andre ord er de ansatte ifølge Finans.dk blevet fyret for den ulovlige opførsel, der omfatter tyveri, misbrug af kreditkort og fusk med arbejdstid og kørselspenge.

Direkte adspurgt erkender topchef Henrik Poulsen, at det ikke overrasker ham, at Dong-ansatte tages i at stjæle og fifle med både firmakreditkort og kørselspenge i alvorlig grad:

»Vi er efterhånden op mod 7.000 ansatte spredt i forskellige lande. Derfor vil vi rent statistisk næsten have garanti for at have den her slags sager.«

Skærpet whistleblower-ordning

Antallet af indberetninger af uhensigtsmæssig adfærd er steget støt, siden Dong Energy i begyndelsen af 2014 skærpede sin whistleblower-ordning. Blandt andet fordi ledelsen efterfølgende gjorde et stort nummer ud af at informere medarbejderne om ordningen.

Mens der i 2012 blev indrapporteret to sager og ingen i 2013, var der i 2014 syv sager og altså otte sager sidste år.

Læs også: Det bør du overveje, før du går til topchefen

Og ifølge meldingen fra Henrik Poulsen kan Dong-aktionærer godt forberede sig på, at problemet med snavs i krogene blandt medarbejderne er kommet for at blive.

»Vi gør meget for at gøre det klart, hvad vi forventer af medarbejdernes adfærd. Men det forhindrer altså ikke, at der bare er personer, som ikke kan holde sig inden for grænserne, og det vil der formentlig altid være,« siger Henrik Poulsen til Finans.dk.