Disse fem karaktertræk kigger arbejdsgiveren efter i starten af enhver jobsamtale

Fem ikke-faglige evner er særligt vigtige, når arbejdsgivere skal finde den rette til et ledigt job. Derfor skal du forberede dig på, hvordan du allerede fra starten af din jobsamtale kan demonstrere, at netop du har disse kvaliteter

Godt begyndt er halv fuldendt, og det gælder også, når du sidder til en jobsamtale.

Du kan få et stærkt afsæt for samtalen, hvis du kender og fokuserer på de områder, som din kommende arbejdsgiver helt sikkert kigger efter blandt kandidaterne til jobbet. De kvaliteter, som ikke er formelle faglige kvalifikationer, men som arbejdsgiveren alligevel drømmer om at finde i ansøgerfeltet.

Du er klar til jobsamtalen. Find jobbet her.

Inspireret af amerikanske Forbes giver Jobfinder her et bud på fem egenskaber, du bør fremhæve i løbet af jobsamtalens første minutter for at forstærke arbejdsgiverens interesse for dig. Hovedpointen er, at du skal demonstrere, at du besidder kvaliteterne, gennem virkelige eksempler.

1. Du skal vise, at du har fokus på løsninger

Medarbejdere, der er løsningsorienterede, har en tendens til at se muligheder, hvor andre ser barrierer, og til at skabe momentum. Derfor bliver arbejdsgivere ekstra glade, når de støder på kandidater, der har fokus på løsninger frem for på problemer.

For at understrege dit fokus på løsninger bør du fortælle om, hvordan du har klaret dine udfordringer i stedet for at fortælle om indholdet af de problemer, du stod med.

2. Du skal demonstrere ydmyghed og holdånd

Konkurrence kan skabe unødvendig splid på en arbejdsplads. Derfor er det vigtigt, at de ansatte passer ind på holdet og ikke er en potentiel katalysator for dårlig stemning.

Du skal kunne komme med eksempler på, hvordan du bidrager til fællesskabet, frem for hvordan du kan klare jobbet bedre end dine fremtidige kolleger. Med andre ord skal du nedtone den naturlige trang under jobsamtalen til at fremhæve dig selv på andres bekostning eller gennem konkurrence.

3. Du skal understrege din proaktivitet

Arbejdsgivere er som regel glade for handlekraftige medarbejdere, der selv tager initiativer og får ting til at ske og evner at identificere og handle på et behov, inden det reelt bliver efterspurgt. Der er godt for virksomheden, for din leder, for kollegerne og for kunderne.

Derfor bør du fremhæve eksempler på, hvordan du har ageret proaktivt i dine tidligere job.

4. Du skal udvise passion

At være engageret i sit arbejde er kæmpe plus for både arbejdsgiver og kunder.

En stærk passion for dit felt indikerer, at du nyder at finde løsninger på problemer, der kan opstå, og at du er parat til at arbejde hårdt for at skabe resultater.

Du bør fremhæve, hvor du har været særligt passioneret i dine tidligere job eller under dine studier.

5. Du skal vise, at du er fleksibel

At være fleksibel handler ikke om, at du når som helst skal være klar til at møde klokken 5 om morgenen.

I stedet drejer det sig om at være en svamp, der suger viden til sig gennem hele sin karriere, at være opmærksom på sin egen faglige som personlige udvikling og være i stand til at komme med kreative løsninger, selv når lokummet er ved at gå op i flammer.

Spændende ingeniørjobs i København? Tjek Jobfinder.

Du bør forberede eksempler på, hvordan du hurtigt har kunne omstille dig og været rap til at håndtere uventede udfordringer. Samtidig bør du vise, hvordan du i din tidligere beskæftigelse var så fortrolig med dine egne styrker og svagheder, så du undgik at blive for stresset af et uforudset pres.