DI: Hver tredje dimittend bør have teknisk baggrund

Hvis virksomhedernes behov skal opfyldes, bør 30 procent af universiteternes dimittender have en teknisk eller naturvidenskabelig uddannelse i 2025. Det fremgår af DI’s 2025-plan.

Langt flere unge bør vælge en teknisk eller naturvidenskabelig uddannelse de kommende år. Helt konkret har Danmark brug for, at 30 pct. af dimittenderne fra universiteterne i 2025 skal have en teknisk eller naturvidenskabelig baggrund.

Sådan lyder målet i DI's 2025-plan, skriver di.dk.

Tjek de nyeste jobopslag på Jobfinder

I de seneste 20 år har ledigheden blandt dimittender med naturvidenskabelig baggrund ligget væsentligt under den gennemsnitlige ledighed. I fremtiden bliver behovet for ingeniører, it-specialister, kemikere og andre med naturvidenskabelig uddannelse endnu større, vurderer underdirektør Charlotte Rønhof, DI.

»Der er allerede i dag mangel på ingeniører og andre naturvidenskabelige kandidater, og den vil blive forøget i de kommende år. Derfor er der behov for tiltag, der kan tiltrække flere til disse uddannelser,« siger underdirektør Charlotte Rønhof til di.dk

DI, der er partner i Engineer the future, har udarbejdet en syvpunktsplan for at reducere den vedvarende ingeniørmangel. Planen indeholder blandt andet forslag om en bred samfundsmæssig teknologipagt mellem erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, fagforeninger og ministerier med formål at styrke de tekniske og naturvidenskabelige uddannelsesveje.

»Samtidig er der behov for mere generelt at se på uddannelsernes indhold, så kandidaterne i højere grad kommer ud med kompetencer, der er relevante for beskæftigelse i private virksomheder,« siger Charlotte Rønhof.

Seneste job

Analytiker til Cyberanalyseafdeling Forsvarets Efterretningstjeneste - Center for Cybersikkerhed
Produktchef Unipak A/S
Projektdirektør Lundgaard Konsulenterne
Engineering Research Assistant Syddansk Universitet