DHL-stafet bruges primært som medarbejderhygge

Sweco donerer penge pr løbet kilometer til gode formål, men for de fleste firmaer er DHL-stafetten blot social hygge for medarbejderne.

Niras offensiv med at jagte nye medarbejdere på DHL-stafetten er en enlig svale. Lang de fleste virksomheder inden for ingeniørverdenen bruger primært det årlige løbe-event til at ryste medarbejderne sammen.

»Det er medarbejdernes dag, det er dem, der arrangerer. Vi er bare medsponsorer, der finansierer telte og andet praktisk,« lyder det for eksempel fra begge de danske industrigiganter Novo og LEGO og rådgivningsvirksomheden Alectia.

Læs også: Niras vil løbe nye medarbejdere op på DHL

Jeanette Søby Sten Nielsen, som er ansvarlig for Novos deltagelse i DHL-stafetten siger, at virksomheden primært ser det som en god anledning for kolleger til at hygge sig sammen uden for de daglige rammer.

»Det er et traditionsrigt event, der er godt for sundheden, og som styrker samarbejdet og holdånden og det vil vi gerne støtte op om. Vi deltager ikke i DHL med det formål at brande os udadtil,« siger hun.

Sweco løber støttekroner ind

Mens de fleste firmaer ser løbe-begivenheden som en intern hyggestund, Sweco går skridtet videre, fortæller projektleder Ellen Holbek, der er medansvarlig for ingeniørkoncernens deltagelse i år.

»Vi benytter lejligheden til at styrke stoltheden ved at være ingeniør og ansat i Sweco ved at donere 10 kr. for hver kilometer, som Swecos deltagere løber, til organisationen "Ingeniører uden Grænser",« fortæller hun.

»Vi synes, at det er en oplagt måde at markere os. "Ingeniører uden Grænser" leverer nødhjælp og hjælp til at genopbygge katastroferamte områder på baggrund af de samme kompetencer, som vi har i Sweco. Vi føler et slægtfællesskab og vil gerne støtte,« siger Ellen Holbek.

Sweco reklamerer ikke med deres støtte på løbetrøjerne, men opsætte dog med et banner på deres telte i målområdet, oplyser hun. Og med over 300 tilmeldte Sweco-medarbejdere til DHL-stafetten og med en rute på fem kilometer pr. deltager kan "Ingeniører uden Grænser" se frem til et støttebeløb på omkring 15.000 kr.