Derfor er han Danmarks bedste unge rådgiver

Jens Rosenville, bygningsingeniør i Rambøll er kåret som Årets unge rådgiver for sin dybe faglighed og innovative evner. »Og så snakker han ikke bare for at snakke,« påpeger chefen.

Den 32-årige Rambøll-ingeniør Jens Rosenville har netop modtaget prisen som Årets unge Rådgiver af Foreningen Rådgivende ingeniører (FRI). Det seneste 1,5 år har han været tilknyttet et af Nordsøens største gasprojekter for Mærsk Oil UK, Culzean-projektet, der forventes at komme til at producere nok gas til at dække 5 procent af Storbritanniens gas-behov. Et kompliceret projekt, der ifølge Jens Rosenvilles chef, afdelingsleder Bjørn Jønsson, har krævet ekstraordinær god kundekontakt på grund af den høje grad af tekniske udfordringer.

»Jens har en enestående evne til at præsentere fagligt kompliceret stof for kunden, så det ikke fremstår som teoretisk nonsens. Han ved, hvornår han skal uddybe, og hvornår kunden er tilfreds. Han snakker ikke bare for at snakke - og den balance er vigtig at beherske som rådgiver,« forklarer Bjørn Jønsson.

Jens Rosenville, bygningsingeniør i Rambøll og netop kåret som Danmarks bedste unge rådgiver Illustration: jens rosenville

Er du klar til næste karriereskridt i rådgiverbranchen? Tjek de nyeste jobopslag på Jobfinder her

Culzeanprojektet har omfattet flere ‘førstegangs-løsninger’ for Maersk Oil, blandt andet et roteret design af stålkonstruktion, en integreret konstruktionsdel til håndtering af fundering under installationsfasen samt håndtering af en vanddybde større end nogensinde før på Maersk Oils eksisterende platforme. Ifølge Gareth Lindsay, Lead Structural Engineer hos Maersk Oil UK, har Jens Rosenvilles dybe faglighed haft en vigtig betydning for udviklingen af de mange nye løsninger.

»Jens har en utrolig faglig viden og forbilledlig innovativ evne i forhold til at løse meget svære teknologiske problemstillinger. Vi opnåede hurtigt en tillid, der betød, at vi i processen ofte ringede til Jens for at få hans syn på diverse udfordringer,« fortæller Gareth Lindsay.

Jens Rosenville er uddannet bygningsingeniør fra Aalborg Universitet i 2007 og startede sin karriere i MT Højgaard. I 2009 flyttede han til Esbjerg, hvor han fik job i Rambøll-afdeling inden for olie og gas. Ifølge Bjørn Jønsson har Jens Rosenville en rådgiver-profil, som han gerne så endnu flere af i branchen.

»Han er arbejdsom og troværdig, og jeg er helt tryg ved at lade ham møde kunderne selvstændigt og træffe egne beslutninger. Det er usædvanligt at finde den type rådgiver i så ung en alder,« påpeger Bjørn Jønsson.

I en pressemeddelelse kalder Henrik Garver, direktør for FRI, Jens Rosenville et forbillede for andre unge rådgivere:

»Han udmærker sig ved at være stærk på alle de områder, som kræves af en rådgivende ingeniør,« forklarer Henrik Garver.

Jens Rosenville fik overrakt prisen som Årets unge rådgiver tidligere i dag.