Dansk Industri udgiver vejledning til at rekruttere internationale medarbejdere

For at dække behovet for it- og elektronikspecialister vil DI bidrage med gode råd og en generel opfordring til at se mulighederne i at se på tværs af grænser.

En prognose fra sidste år viser, at it- og elektronikområdet i 2020 mangler 3.000 specialister. For DI Digital er det et fokusområde at få danske virksomheder til at hente flere teknologispecialister fra udlandet.

Træt af rutinen? Find nye karriereveje på Jobfinder

Der findes en lang række attraktive statslige støtte- og vejledningsordninger for udlændinge, der ansættes i danske virksomheder, og i Dansk Industris nye guide forsøger de at overskueliggøre mulighederne for at gøre det endnu lettere for erhvervslivet, samtidig med at de fremhæver mange af fordelene.

Læs også: Hele verden kæmper om de samme tekniske specialister

»Danske virksomheder - ikke mindst på det digitale område - har brug for at rekruttere internationale medarbejdere. Både fordi højtuddannede medarbejdere på it- og elektronikområdet er svære at finde herhjemme, og fordi det er et must for mange virksomheder, der agerer på det globale marked, at de har en international medarbejderstab,« siger branchedirektør Adam Lebech fra DI Digital i en pressemeddelelse.

I guiden kan man finde henvisninger til flere former for rådgivning henvendt til danske virksomheder, det er f.eks. Talent Attraction Denmark, Work in Denmark og Expatviden. Desuden fremhæves initiativer rettet mod de indvandrere, der hurtigt skal lære om danske skatteregler og velfærdstilbud.