31. marts erklæret som international drop-dit-lortejob-dag

Det er usundt for for dit helbred, din karriere, din familie og dit privatliv at blive i et job, du hader. Alligevel kan det være svært at tage skridtet og sige op. Ny hjemmeside skal inspirere til at tage springet

Alt for mange mennesker bliver i job, de hader.

Det mener forfatter, lederkonsulent og selvudnævnt Chief Happiness Officer, Alexander Kjerulf.

Befri dig fra dit lortejob - og få et bedre liv her

Derfor udråber han nu den 31. marts til international sig-dit-lortejob-op-dag - eller som han kalder det: 'International Quit Your Crappy Job Day'.

»Nogle undersøgelser peger på, at hver femte af alle lønmodtagere er ulykkelige på deres arbejde, mens andre peger på at det er halvdelen. Vi kender ikke det præcise tal, men det er klart ikke godt. Specielt fordi vi ved, at det at hade sit arbejde er virkeligt skadeligt for ens karriere, helbred og privatliv,« siger Alexander Kjerulf i den video, der annoncerer mærkedagen.

Se video: Alexander Kjerulf udråber 31. marts til international drop-dit-lortejob-dag

Fordomme mod at sige op

Værre er, at skønt mange har det elendigt med at passe deres forfærdelige job, så bliver de hængende. Ofte fordi omgivelserne er tilbøjelige til at stemple de, der siger op, som typer, der ikke er robuste og hårdføre nok til at begå sig på en moderne arbejdsplads. Det er som om, at det selv at sige op er et tegn på svaghed eller på personligt nederlag, mener Alexander Kjerulf.

»Men det er det ikke,« fastslår han og forklarer, at mærkedagen skal inspirere folk til at huske, at det at sige op er en mulighed, man har. Ja, måske ligefrem den bedste mulighed.

»Hvis ikke du indser, at det faktisk er en mulighed at sige op, så bliver et dårligt job uendeligt meget værre, for så har du et dårligt job, du ikke tror, at du kan undgå. Så er du ikke længere en medarbejder, så er du en slave,« siger han.

I forbindelse med mærkedagen har Alexander Kjerulf oprettet en hjemmeside, hvor man kan teste, om det er tid at sige op, og få gode råd til, hvordan man kan sige sit job op.