3 ting en god leder ikke må glemme i 2017

Ledelse er en disciplin, der konstant kræver finpudsning, og hvis du ikke er fortrolig med tre grundlæggende forudsætninger for at kunne tage lederskab, kan du få det vanskeligt. Læs her hvilke tre ting, som er essentielle for den gode leder

Et nyt år giver anledning til en ny start, og som leder kan du komme godt i gang med 2017, hvis du tillægger dig nogle gode vaner fra begyndelsen.

Inspireret af en artikel fra det amerikanske karrieremedie Forbes, giver Jobfinder dig her tre gode råd til at blive en bedre leder i 2017.

Mod på at blive leder? Tjek ledige lederjobs her

Undervurder ikke gevinsten ved at have en mentor

Med konstruktiv kritik og gode råd fra en erfaren mentor, du ser op til, kan du blive en bedre leder inden for dit felt.

Ved at have en mentor, som kan følge dig fra sidelinjen og understrege, hvad du gør godt, og hvad du kunne gøre bedre, bliver du bevidst om dine kvaliteter og ikke mindst dine eventuelle mangler.

Selvom det kan føltes svært at være under forstørrelsesglasset, når en anden person betragter ens gøren og laden i et projekt, er det vigtigt at lytte til den feedback, der kommer. Du behøver ikke implementere rådene i dit daglige arbejde med det samme, men reflekter over den kritik, du måtte få, og find den rette ledersti for dig selv. Det vil ikke skade dine lederkompetencer, tværtimod.

Ydmyghed er en dyd

Selvransagelse, erkendelse af fejl og at lytte til kritik er dyder enhver leder burde prioritere højt. Det sender et signal til dine medarbejdere om at følge det samme spor i deres arbejde, og på den måde fostrer ydmyghed både innovation og kreativitet. Det bliver acceptabelt at fejle – så længe du lærer af dine fejl og erkender dem.

Ifølge Googles HR-guru, Laszlo Bock, er ydmyge chefer i stand til at lære, skriver Forbes. Og netop det er nøglen til at blive en bedre leder.

Lederskab kræver de ansattes accept

Som leder er du afhængig af dine medarbejdere. De har muligvis valgt at arbejde under din kommando og kan vælge at søge en anden kaptajn, hvis de ikke anser dig for at være en kompetent chef til at styre skuden den rette vej.

Man skal ikke glemme, at et mytteri i form af opsigelser hurtigt kan ende i, at du bliver nødt til at ansætte folk, som ikke har præcis de evner, du har brug for.

Derfor er det essentielt, at man som leder udviser respekt og medfølelse for ens ansatte. Ved at være lyttende og forstående, når det er nødvendigt, skaber du grobund for at dine medarbejder trives under din ledelse, og det vil oftest give bedre resultater i sidste ende.